Hlavní obsah

Příbram je bez trenéra. Pulpit po prohře na Slavii skončil, nejspíš ho nahradí Rada

Praha
Aktualizováno

To tušení musel mít hned v momentě, kdy zápas v pražském Edenu skončil. „Může se stát, že už jsem odvolaný a trenérem nejsem,“ opakoval i nahlas příbramský kouč Martin Pulpit po tříbrankovém přídělu na hřišti Slavie. Za necelou hodinu už měl jistotu. Příbramský šéf a majitel klubu Jaroslav Starka potvrdil, že Pulpit u jeho týmu skončil. Po čtyřech podzimních zápasech, v němž fotbalisté ze středních Čech neuhráli ani bod při skóre 0:9.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Martin Pulpit jako by na Slavii tušil, že mu jde o krk.

Článek
Fotogalerie

Mizérie, do níž Příbram na podzim upadla, si pochopitelně vyžádala oběť. Samozřejmě, trenéra. Pulpit je prvním koučem, který v lize předčasně končí.

„Věděl jsem, že Příbram nebude lehkou štací. Udělal jsem maximum," vyznával se Pulpit. „Veškerou odpovědnost beru na sebe. Dělal jsem to vždycky a platí to i v Příbrami. Na nic se nevymlouvám, udělal jsem maximum a dal jsem všechno, co jsem mohl dát," vyznával se.

Nestačilo to, takže majitel klubu Starka nemínil dál přihlížet trýzni týmu a rozhodl se konat dřív než bude pozdě.

„Už ve středu jsem trenérovi jasně sdělil, že pokud neuhraje alespoň bod se Slavií, u mužstva končí. Má slova platí. V pondělí ráno si sedneme, vyslechnu si jeho analýzu a dozví se, že v mém klubu skončil," potvrdil Starka. Odmítl však prozradit, kdo Pulpita nahradí.

Přijde Rada, nebo Krejčí?

V příbramské šatně se nejvíc spekuluje o Karlu Krejčím, který na jaře přivedl Plzeň k mistrovskému titulu, ale poté na její na lavičce skončil, aby se věnoval naplno funkci asistenta u reprezentace. Z ní ale po odchodu hlavního kouče Pavla Vrby do Ruska sešlo. Krejčí navíc v Příbrami bydlí a ve Starkově klubu už v minulosti působil.

Podle informací Sportu.cz a Práva má ovšem do Příbrami nakročeno někdejší reprezentační kouč Petr Rada, který je v současnosti rovněž bez angažmá.

„V létě mi odešlo z kádru dvanáct hráčů a sedm nových přišlo. Letní přestávka není tak dlouhá, aby se mužstvo stačilo přebudovat," analyzovat odcházející Martin Pulpit příbramský propad.

„Navíc jsme v úvodu podzimu hráli se soupeři, kteří své kádry dlouhodobě budují, zatímco my jsme v roce nula. A za dvaadvacet let trénování vím, že kvalitu nelze nahradit jen tréninkem," rozebíral dál důvody nezdaru své příbramské mise, která začala už v závěru jara.

„Tohle mužstvo vyhrálo jedno utkání z posledních osmnácti a díky tomu se zachránilo," připomínal. „V letošní sezóně potřebuje totéž. Zachránit se, protože za rok už bude zkušenější a vyhranější a na nule tudíž nebude," pronášel, i když měl tušení, ba možná i jistotu, že on už u příbramského týmu nebude.

Reklama

Související témata: