Hlavní obsah

Kluci v obraně mi pomohli, liboval si Latka po premiéře v libereckém dresu

Josef PešoutSport.czPrávo

Fotbalisté Liberce a Brna i po nedělním vzájemném souboji pod Ještědem stále čekají na první ligové vítězství. Bezbranková remíza samozřejmě více mrzela domácí celek, který nastoupil proti čtvrtečnímu duelu play off o Evropskou ligu v Larnace s deseti změnami v sestavě. Debut v dresu Slovanu si tak odbyl stoper Martin Latka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Igor Súkenník (vpravo) ze Slovanu Liberec a Radek Buchta ze Zbrojovky Brno v utkání čtvrtého ligového kola.

Článek

„S týmem jsem absolvoval jen čtyři tréninky. Předtím jsem dlouho nehrál a deficit je znát. Bylo to na mě rychlé, ale kluci vzadu mi pomohli," svěřil se Latka s prvními dojmy z nového působiště.

Bývalý hráč pražské Slavie přiznal, že ho těší liberecké čisté konto, ale raději by bral třeba výhru s inkasovaným gólem. „Kdybychom zvítězili 2:1, nebo 3:2, byl bych samozřejmě spokojenější. V některých fázích to bylo z naší strany živelné. Měli jsme spoustu ztracených míčů ve středu pole. Přesto jsme si dokázali vytvořit šance. Kluci vepředu podali výborný výkon, chyběla nám jedině vstřelená branka, která by udala ráz zápasu. Chtěli jsme urvat tři body," líčil Latka.

Obranná fáze většinou fungovala. „Nějakým způsobem jsme to zvládli, snad defenziva klapala na to, že jsme hráli poprvé v tomto složení. Ale našly by se tam nedostatky při zakládání útoku," rozebíral stoper.

Vše směřují k odvetě s Larnakou

O své úloze v týmu má jasno. „Myslím, že obranná čtveřice, která dosud nastupovala stabilně, má herní systém zažitý. Jsem připravený mužstvu pomoci, pokud to bude potřeba," tvrdil Latka. Je si vědom toho, že by měl patřit k tahounům libereckého Slovanu i v kabině.

„S Milanem Barošem jsme tady nejstarší, ale na druhou stranu musím říci, že v Liberci je velice mladý a kvalitní tým. Veškeré úsilí už směřujeme k pohárové odvetě s Larnakou. Už na Kypru jsem si všiml, že jejich hráči jsou silní na míči. Nesmíme jim dávat prostor pro kombinaci, aby se nedostávali do šancí," uvažoval zkušený liberecký hráč.

Nová posila je další novou tváří z protřelých stoperů, kteří v posledních letech působili v Liberci. Stačí například jmenovat Radka Kováče, Jana Rajnocha, Ericha Brabce. „Vím, že Kovy, tedy Kováč hrál ve Slovanu Liberec fantasticky," řekl Latka na adresu nynějšího sportovního manažera A-týmu pražské Sparty.

Reklama

Související témata: