Hlavní obsah

Polák zažil snový návrat. Vítězný gól je hrozně příjemný bonus, zářil po výhře Brna nad Slováckem

Brno

Po dlouhých čtrnácti letech znovu oblékl brněnský dres a hned gólem zařídil premiérovou výhru fotbalistů Zbrojovky v novém prvoligovém ročníku nad Slováckem (1:0). Bývalý reprezentační záložník Jan Polák, který na začátku sezóny nenastupoval kvůli zranění lýtka, si obnovenou premiéru za mateřský klub užíval.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Fotbalisté Brna Jan Polák (vlevo) a Tadas Kijanskas.

Článek

„Je to jak z říše snů. Vyplatilo se mně, že jsem byl trpělivý a návrat na hřiště jsem nijak neuspěchal. Byl jsem za to odměněn. Bereme tři body a to, že jsem vstřelil rozhodující branku zrovna já, beru jako hrozně příjemný bonus," zářil pětatřicetiletý středopolař, který před návratem do Brna působil v druholigovém německém Norimberku.

Ve druhé půli rozjásal královopolský stadión, když přesně trefil odražený míč. „Myslel jsem u toho na dvě věci. Abych nepřestřelil bránu a zároveň abych netrefil žádného z protihráčů. Obojí mi vyšlo," radoval se. Potěšily ho časté ovace diváků. „Hlavně na začátku utkání jsem je vnímal. Pak už jsem byl zcela vtažen do hry," svěřil se Polák.

Triumf Brňanů označil za zasloužený. „Vytvořili jsme si mnohem víc šancí než soupeř, mohli jsme zvítězit mnohem výrazněji," domníval se.

Kerbr: Předvedli jsme hrozný výkon

Polákův výkon ocenil kouč Zbrojovky Svatopluk Habanec. „Je dobře, že jsme jeho blahodárný vliv na mužstvo mohli konečně přenést z kabiny i na hřiště. Jsem rád, že vydržel se silami celých devadesát minut. Prokázal, že je stále velmi kvalitním fotbalistou. S jeho návratem půjdou naše výkony určitě ještě nahoru," očekával.

Trenér Brna přiznal, že duel moravských soků prožíval hodně intenzivně. „Ani ne proto, že jsem v Hradišti strávil hezké čtyři roky. Především jsem dobře věděl, že už konečně potřebujeme bodovat naplno. Povedlo se, asi něco malého za vítězství klukům do kabiny přinesu," usmál se Habanec.

Fotbalisté Slovácka odjížděli po druhé porážce v sezóně zklamaní. Jedinou jejich vyloženou šanci zahodil útočník Milan Kerbr, který postupoval sám na domácího gólmana Melichárka. „Bohužel jsem ho neprostřelil, je to moje veliká chyba. Kdybych vyrovnal na 1:1, mohlo střetnutí dopadnout jinak," kál se Kerbr. „Je ale hrozně smutné, že víc podobných střeleckých příležitostí jsme si nevytvořili. Skoro všichni jsme předvedli hrozný výkon. Během reprezentační pauzy si to vyříkáme, po ní se musíme v derby se Zlínem výrazně zlepšit," plánoval Kerbr.

Reklama

Související témata: