Hlavní obsah

Příbram - Liberec 0:1Liberec poprvé vyhrál a Příbram přibil ke dnu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Hovorka 0 : 1
Záznam online reportáže

Příbram

Liberec vybojoval v 5. kole v Příbrami svoji první podzimní ligovou výhru a odskočil ze spodních příček tabulky. Domácí pod vedením nového trenéra Petra Rady opět nevstřelili branku a zůstávají na jejím dně bez jediného bodu. Na první ligovou podzimní trefu čeká Příbram už 450 minut.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Lester Peltier z Příbrami (vlevo) v souboji s Davidem Hovorkou z Liberce.

Článek

Nový kouč Příbrami Rada udělal oproti svému předchůdci Pulpitovi v podstatě jedinou změnu v základní sestavě. Stáhl z hrotu Majtána, vysunul dopředu Peltiera a do středové řady vrátil Pilíka. Byl to však Rezek, kdo první vypálil na libereckou branku, ale netrefil se z osmnácti metrů mezi tyče. Pilík později už mířil do správného prostoru, ale Dúbravka byl připravený.

Místo penalty viděl Vůch žlutou

Slovan, který splnil ve čtvrtek úkol a postoupil do základní skupiny Evropské ligy, se nyní věnuje zodpovědněji domácí soutěži, v níž měl po čtyřech kolech dva body. Baroš byl ale domácími zadáky střežen jako stříbro, které se v Příbrami kdysi těžilo. Přesto se snažil prostrkávat míč na nabíhající spoluhráče, ale bez úspěchu. Ve 13. minutě měl velkou šanci Vůch, který si naběhl na Bartlův centr, ale z pěti metrů a ze vzduchu poslal míč nad bránu.

Domácí byli v dalších minutách aktivnější, ale Pletier se v soubojích s libereckými stopery neprosadil, tak to zkusil z dálky Trapp a jeho dělovka jen těsně prosvištěla nad břevnem. Po půlhodině se řítil na příbramskou bránu Vůch. Dal si míč daleko, Hruška dobře vyběhl, ale vypadalo to, že rukou libereckého záložníka podtrhl. Sudí Franěk však došel k názoru, že šlo o simulování a Vůch dostal žlutou kartu. Domácí v závěru první půle ve velkém vedru polevili. Hosté je sice kombinačně přehrávali, ale k zakončení se nedostali.

Hovorkova rybička rozjásala hosty

Hned v úvodu druhé půle založil Jiránek útočnou akci domácích, Pletier uviděl před šestnáctkou rozběhnutého Trappa, který ale pálil znovu pár centimetrů nad břevno. Na druhé straně si po rohovém kopu Bartošáka vedl stejně Pokorný. Slovan zrychlil hru a měl navrch a dokázal toho využít. Vůch poslal před bránu střílenou přihrávku, kterou Hovorka rybičkou poslal do sítě.

Příbram znovu zabrala a Hovorka po jednom z centrů zachraňoval před Peltierem, když jeho hlavička těsně vedle tyče překvapila i Dúbravku v bráně. Po hodině hry odkulhal ze hřiště další z reprezentantů Pokorný a na trávník přišel Latka. Po trestném kopu Bartla jeho hlavička těsně minula branku. Domácí se snažili o vyrovnání, ale míč do sítě nepropasírovali ani při velkém závaru v šestnáctce hostí. Po chybě v liberecké rozehrávce se řítil Peltier na bránu, Hovorka ho jen vytlačil, ale přízemní střelu vykopl z brány Latka.

5. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 52. Hovorka. Rozhodčí: Franěk - Moláček, Fišer. ŽK: Trapp, Jiránek - Vůch, Súkenník, Pokorný, Baroš.
Příbram: Hruška - Tregler, Chaluš, Jiránek, Divíšek - Krameš (67. Mahmutovič), Trapp - Pilík, Rezek, Ferrara (55. Laňka) - Peltier (76. Majtán). Trenér: Rada.
Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Pokorný (65. Latka), Bartošák (74. Nitrianský) - Folprecht, Súkenník - Bartl, Sýkora (86. Breite), Vůch - Baroš. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  1 : 0 Sparta - Ostrava 1 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice