Hlavní obsah

Uhrin už netrénuje Slavii, vedení ho kvůli mizerným výsledkům odvolalo

Aktualizováno

Vedení fotbalistů Slavie odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům trenéra Dušana Uhrina mladšího. V Edenu končí také sportovního ředitel Josef Jinoch. Oba byli taktéž odvoláni z funkcí představenstva. Vedení pražského celku o tom rozhodlo na pondělním mimořádném jednání. Největším kandidátem na uvolněný post je podle prvních informací Sport.cz Luboš Kozel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Odvolaný trenér Slavie Dušan Uhrin mladší.

Článek

„Děkuji trenérovi Uhrinovi i sportovnímu řediteli Jinochovi za práci, kterou pro Slavii odvedli," uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Vedení se nelíbil herní projev týmu, který ve čtyřech zápasech letošní sezóny získal pět bodů za jednu výhru a dvě remízy. Sešívaní naposledy padli na hřišti mistrovské Plzně, kde od úvodu vedli po brance Bílka. Od té doby se ale soustředili jen na bránění a prohráli po bezkrevném výkonu 1:3.

„Jsme mimořádně nespokojeni s přístupem některých hráčů. Za klub jako je Slavia se hraje se srdcem a nasazením, což se v řadě zápasů nestalo. Od nového realizačního týmu proto očekáváme razantní změny jak v herním projevu, tak v přístupu hráčů," dodal Tvrdík.

S Anderlechtem skóre 0:6

Slavia o letní přestávce znovu výrazně posilovala a podle sázkových kanceláří byli Pražané třetím nejvážnějším aspirantem na ligový titul. Zatím se ale drží na desáté příčce, přestože odehráli o jeden zápas méně.

Sešívaným se nepodařilo ani postoupit do Evropské ligy, když v play off soutěže dvakrát prohráli s belgickým Anderlechtem 0:3.

Podle prvních informací by měl být nejvážnějším kandidátem na uvolněnou trenérskou židli Luboš Kozel. Bývalý obránce, který v Edenu působil sedm let, v květnu letošního roku ukončil trenérské angažmá v Dukle a stal se reprezentačním koučem do 18 let. Volný je také ambiciózní Radoslav Látal, který v minulé sezóně dovedl Piast Gliwice k druhému místu v polské lize.

Kdo je ideálním trenérem pro fotbalovou Slavii?
Luboš Kozel
59,3 %
Radoslav Látal
17,2 %
Miroslav Beránek
3,3 %
Karel Krejčí
4,7 %
Pavel Hapal
3,1 %
Někdo jiný
12,4 %
Celkem hlasovalo 11346 čtenářů.

Reklama

Související témata: