Hlavní obsah

Rosického návrat Spartě výhru nepřinesl. Plzeň si body v Liberci vzít nenechala

dos, jisSport.cz
Aktualizováno

Čtyřmi sobotními duely pokračovalo 6. kolo fotbalové ePojisteni.cz ligy. Sparta nastoupila proti Mladé Boleslavi a 14 tisíc fanoušků se zhruba dvacet minut před koncem dočkalo návratu největší hvězdy českého fotbalu Tomáše Rosického. Ani on ale nedovedl svůj tým k vítězství, aktivní Středočeši na Letné remizovali 2:2. Karviná rozstřílela Jihlavu 3:0 a hradečtí Votroci doma porazili Příbram 2:0. Mistrovská Plzeň večer vyhrála 2:1 v Liberci. Domácí stihli v závěru jen korigovat nepříznivý stav.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický znovu oblékl sparťanský dres.

Článek
Fotogalerie

Václav Kadlec po zápase s Boleslaví

Diváky na Spartě nažhavili, že víc to ani nejde. Jenže na hřišti to taková sláva nebyla. Mladá Boleslav aktivně napadala a přes nejistou domácí obranu se dostávala do nebezpečných příležitostí. Nebýt brankáře Koubka, bylo se Spartou brzy zle. Domácí se přesto dostali do vedení, když se v 36. minutě prosadil dorážející Lafata. Ještě před poločasem ale vyrovnal Mebrahtu.

Navrátilec Václav Kadlec nastoupil od úvodního hvizdu, Tomáš Rosický se na hřišti objevil na konci 72. minuty. To už svítilo skóre 2:2 - Spartu sice podruhé poslal do vedení ze standardní situace hlavičkující Šural, ale po hodině hry dal druhou branku Boleslavi Chramosta. Rosického uvítalo 14 tisíc fanoušků bouřlivou atmosférou, na konci ale více vyvolávali jméno gólmana Tomáše Koubka. Ten zlikvidoval i stoprocentní tutovku Přikryla, který měl na noze vítězný gól, avšak zakončil prachbídně.

Jihlava ani Příbram ještě nevyhrály

Jihlavská Vysočina ještě v ročníku nevyhrála a nic se na tom nezměnilo ani v sobotu. Nováček z Karviné doma zvítězil hladce 3:0 a naplno bodoval potřetí v ročníku. Karviná poskočila na páté místo neúplné tabulky. Poslední zůstává Příbram - po šesti kolech nemá ani bod, nedala ani jeden gól a má děsivé skóre 0:12. V sobotu Radovi svěřenci prohráli s Hradcem v jeho mladoboleslavském azylu 0:2.

Zápas Liberce s Plzní byl duelem dvou účastníků Evropské ligy. Z posledních 14 vzájemných utkání v soutěži vyhrál Slovan jediné. Viktoria naposledy prohrála u Nisy v roce 2007 a platí to i po dnešním duelu. Domácí neuhlídali Hromadu a Ďuriše, který dal v dresu Plzně gól už v posledních čtyřech zápasech proti Liberci. Západočeši bodovali v Liberci podeváté za sebou, na Zlín ztrácejí tři body.

Program 6. kola první ligy:
Pátek
Slovácko - Zlín 1:3
Sobota
Sparta - Ml. Boleslav 2:2
Branky: 36. Lafata, 54. Šural - 43. Mebrahtu, 60. Chramosta.
Karviná - Jihlava 3:0
Branky: 13. Budínský, 28. Janečka, 60. Puchel.
Hradec Králové - Příbram 2:0
Branky: 57. a 66. Pázler.
Liberec - Plzeň 1:2
Branky: 90.+1 Komličenko - 22. Hromada, 75. Ďuriš.
Neděle
15:00 Bohemians - Brno
17:00 Jablonec - Dukla
18:15 Teplice - Slavia

Reklama