Hlavní obsah

Příznivci Slavie se bouří: Gratulujeme Teplicím v boji proti fanouškům!

Aktualizováno

Gratulujeme Teplicím v boji proti fanouškům. To je jeden z nejmírnějších vzkazů příznivců fotbalové Slavie, jež zaplavily sociální sítě. Fanoušci sešívaných se bouří proti postupu pořadatelů před nedělním ligovým duelem na Stínadlech. Zápas, který skončil 2:2, byl vyhodnocen jako vysoce rizikový. Příznivci Slavie poukazují, že i děti a ženy s dresy či šálami hostujícího klubu byly nahnány do sektoru pro kotel, lidé se museli mačkat na schodech.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fanoušci Slavie během utkání v Teplicích.

Článek

Utkání bylo vyhodnoceno jako vysoce rizikové, proto Slavia na klubovém webu již v pondělí vydala článek s podrobnými instrukcemi pro své fanoušky, kteří se do Teplic chystali.

U vstupu do sektoru hostí byli ve spolupráci s bezpečnostní agenturou domácího klubu nachystáni rovněž slávističtí stewardi.

Sešívaní měli na Stínadlech vyhrazen sektor 39 a 38 na Východní tribuně, tedy tradiční sektory pro hostující fanoušky.

„Pokud chcete sešívaným fandit v jiných sektorech než 38 a 39, řiďte se, prosím, pokyny domácího klubu: Z bezpečnostních důvodů nebudou osoby s jakýmikoliv znaky a emblémy hostujícího klubu vpuštěny do jiných sektorů na stadiónu než těch, které jsou určeny. Tento zákaz bude uplatňován striktně v celém prostoru stadiónu, v případě závažného porušení těchto pokynů je pořadatelská služba oprávněna fanouška z prostoru stadiónu vyvést bez nároku na navrácení vstupného," poukázala Slavia svým příznivcům.

Tlačenice na schodech

„Pro fanoušky, kteří nechtějí fandit v kotli (sektor 39), ale chtějí na utkání dorazit ve slávistickém - například v dresu, tričku nebo s šálou, bude vyhrazen sektor 38, rovněž na východní tribuně," dodala ještě.

A právě v tom nastal problém. „Sekuriťáci s tetováním ACS na krku jsou v pořádku, 6letý děti s trikem Slavie ne, a proto všichni musí do sektoru hostů... Sektor hostů nečekaně plnej, a tak se lidi mačkají na schodech," popsal situaci jeden ze zúčastněných na Twitteru s dovětkem „Gratulujeme Teplicím v boji proti fanouškům".

„Problémy v Teplicích, to je tedy síla. Do sektoru 38 nás vůbec nechtějí pustit. Nevím, co si o tom myslet," dodávala další fanynka. „Pustili nakonec jen ženy a děti. Nehoráznost a ostuda!" doplnila po chvíli.

„Český fotbal pro fanoušky? Všude chtějí rodiny s dětmi na stadiónech, ale poté do nich strkají security jako dnes?" diví se další. „Mně by možná stačilo říct, ať nejezdíme. Když jsme s pětiletým synem takoví chuligáni," navrhuje ironicky jiný.

Reklama

Související témata: