Hlavní obsah

Výhra by přišla víc vhod, ale už se těším na další zápas, svěřil se Bílek po premiéře

Jihlava

Ani s novým koučem Michalem Bílkem se jihlavští fotbalisté nedočkali premiérového vítězství v novém ligovém ročníku. Po třech porážkách v řadě však alespoň dokázali bodovat, s Jabloncem remizovali před svými fandy 1:1.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Nový trenér Jihlavy Michal Bílek.

Článek

„V naší situaci by výhra přišla mnohem víc vhod. Ale aspoň že jsme v závěru srovnali," říkal Bílek, který pochválil svůj nový tým za vstup do utkání. „Trefili jsme tyčku a poté jsme zahodili další tutovku. Bohužel jsme pak soupeře nechali skórovat ze standardky, což nás hodně přibrzdilo. Ve druhé půli jsme vyvinuli obrovské úsilí směrem dopředu, avšak zbytečné ztráty balónů nás stály spoustu sil. Ke konci to bylo na krev, naštěstí jsme vstřelili vyrovnávací branku," oddechl si.

Bílek se vrátil do tuzemské nejvyšší soutěže tři roky poté, co byl odvolán od národního týmu. „Mám obrovskou chuť do práce. První zápas na jihlavské lavičce jsem si užíval. Mužstvo tady není vůbec špatné, věřím, že postupně budeme stoupat tabulkou. Už se těším na další duel na Slovácku," hleděl již dopředu.

O to, že Bílkova premiéra na Vysočině neskončila krachem, se značnou měrou zasloužil útočník Michael Rabušic, který čtvrt hodiny před koncem zachránil přesnou trefou hlavou po Vaculíkově centru Jihlavě aspoň plichtu. „Stejně jako v předchozích zápasech se nám dlouho nedařilo proměňovat šance a naopak jsme zase smolně inkasovali. Jsem hrozně rád, že se mi nakonec přece jen povedlo protrhnout střeleckou smůlu," svěřil se Rabušic, jenž dal první gól po nedávném návratu do Jihlavy.

Prozradil, že nový trenér žádal po hráčích, aby důsledněji napadali soupeřovu rozehrávku a počínali si na hřišti agresivněji. „Myslím, že jsme to plnili celkem dobře. Musíme být pokorní, bod bereme. Třeba to už příště na vítězství vyjde," přál si Rabušic.

Jablonečtí nepoznali, jak chutná vítězství, už pět ligových kol. „Chybou bylo, že jsme nezvýšili na 2:0. Jihlavští nás za to potrestali," litoval záložník Severočechů Petr Jiráček. „Je k vzteku, že jsme ani v sedmém střetnutí nedokázali uhájit čisté konto, avšak určitý pokrok v naší hře byl znát," domníval se.

Kouč Jablonce Zdenko Frťala si všiml, že oba celky usilovaly až do závěrečného hvizdu o výhru. „Myslím, že jsme po remíze tak trochu naštvaní my, i Jihlavští. Ale nerozhodný výsledek zvenku je vždycky cenný," přemítal.

Reklama

Související témata: