Hlavní obsah

Zbrojovka vedení neudržela. Prohra by nás strašně mrzela, tvrdí Plašil

Brno

Deset minut před koncem utkání otevřeli skóre, ale těsný náskok neudrželi. Brněnští fotbalisté si připsali před domácím publikem další ztrátu, s ligovým nováčkem z Hradce Králové jen remizovali 1:1.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Fotbalisté Brna Jan Polák (vlevo) a Tadas Kijanskas.

Článek

„Jsme zklamaní. Vedení jsme už měli udržet. Tři body jsme nutně potřebovali. Bohužel jsme si ale v závěru nepohlídali soupeřovu standardku," smutnil autor jediného gólu Zbrojovky Michal Škoda. Jeho trefa byla zároveň jedinou ranou Brňanů na hradeckou branku za celý zápas.

„Nepředvedli jsme bůhvíjaký výkon. Bylo znát, že jsme nervózní, moc se nám nedařila kombinace. Po nepovedeném duelu na Bohemce nás asi trochu opustilo sebevědomí. Vítězství bylo přesto strašně blízko," přemítal.

Kouč Zbrojovky Svatopluk Habanec litoval absencí marodů Štohanzla a Lacka, další středopolař Litsingi nastoupil s bolavým kolenem se sebezapřením jen na část utkání. „První půle byla hodně špatná, především na levé straně jsme hořeli. Po pauze se naše hra přece jen zlepšila. Posílali jsme řadu centrů do hostující šestnáctky a kopali jsme i dost rohů. Po jednom z nich se nám povedlo skórovat, avšak závěr jsme nezvládli. Plašila jsme před naší brankou nechali neobsazeného," smutnil Habanec. „Brečet však nebudeme, ve středu v poháru v Ústí a potom v lize na Dukle se pokusíme o reparát," plánoval okamžitě.

Obránce Východočechů Marek Plašil potrestal v 88. minutě vyrovnáním minelu brněnského stopera Kijanskase. „Ještěže tak. Do přestávky jsme zahodili několik šancí a Brno se pak trefilo po standardce. Kdybychom prohráli, strašně moc by nás to mrzelo. Vzhledem k vývoji střetnutí musíme bodík brát," domníval se Plašil, který si pochvaloval dosavadní desetibodovou hradeckou bilanci z úvodních sedmi kol nejvyšší soutěže.

„Samozřejmě že jsme spokojeni. Zvlášť když jsme ještě ani jedno utkání nemohli odehrát na našem stadiónu," narážel na dočasný domácí azyl fotbalistů Hradce Králové v Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: