Hlavní obsah

Nešťastník Dostál stihl v derby jeden a půl vlastního gólu

Praha

Králem smolařů jsem tady já, mohl si postěžovat po malém pražském derby. Obránce fotbalistů Bohemians 1905 Martin Dostál dvakrát nasměroval míč do vlastní sítě. První trefa mu byla připsána jako vlastní, u druhé byl autorem ponechán Ondřej Kušnír, jehož hlavičku nicméně nešťastník duelu rukou znovu dopravil za Budínského záda. Dukla nakonec v ligovém duelu 7. kola vyhrála jasně 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Dostál z Bohemians (vlevo) a Peter Olayinka z Dukly.

Článek
Fotogalerie

„Po centru ze strany jsem se stahoval s Olayinkou na malé vápno, náš brankář Viktor Budinský míč vyrazil a ode mě se odrazil do brány. Kdybych tam byl o krok dřív, tak jsem třeba mohl centr odvrátit na roh. Ale přišla souhra po sobě následujících chyb. Bohužel jsme to nezvládli," litoval šestadvacetiletý pravý obránce Martin Dostál.

Klokani přitom vedli a vlastním gólem začal obrat skóre. „Byl to první zlom. Druhým pak vyloučení Milana Havla těsně před přestávkou. Faul mi přišel spíš na žlutou kartu. Nemám rád takové situace, kdy se hráč hned ochotně poroučí k zemi. Navíc by podle mě na míč ani nedosáhl a náš brankář by ho chytil," protestoval Dostál.

Samozřejmě marně, a tak tým z Ďolíčku čelil celý druhý poločas přesile. Nejprve mu to šlo dobře. Právě Dostál ještě za nerozhodného stavu dokonce přesným centrem oslovil Holendu, jehož hlavičku zázračně vytáhl gólman Rada. Vršovický bek tak smolařem zůstal, neboť chvíli poté Pavažanec obrat skóre dokonal a deset minut před koncem inkasovali hosté potřetí. „Kušnírova hlavička mi tečovala ruku. Zaplaťpánbůh, že jsem nedostal ještě červenou kartu. Třetí gól už naštěstí o ničem nerozhodoval," popsal Dostál, jak završil svoji kalvárii.

Kušnír díky smolaři šťastlivcem

Neštěstí jednoho potěšilo druhého. Když se vršovický obránce Dostál chytal za hlavu, že v derby podruhé srazil míč do vlastní sítě, autor třetí branky Ondřej Kušnír jásal, protože po třech a půl letech se znovu zapsal mezi prvoligové střelce. „Dlouho jsem tady nebyl. Naposledy jsem dal tuším gól za Liberec proti Českým Budějovicím," vybavil si dvaatřicetiletý obránce správně duel, v němž Slovan v březnu 2013 zvítězil 3:1.

Teč Dostálovy ruky mu pomohla, to se ví. Kušnír pak mohl míč ještě dokopnout do sítě, ale nechal ho pomalu dokutálet za čáru. „Gól po letech jsem si vychutnal - a ještě vychutnám," uculoval se labužnicky. Podstatné však pro něj bylo, že si jeho tým připsal teprve druhé podzimní vítězství. „Ani v jednom kole jsme nebyli horším týmem, jen produktivita nám zatím chyběla," cenil si Kušnír, že i jeho zásluhou Dukla zabrala.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice