Hlavní obsah

Pětatřicátník Lafata dostal pozvánku mezi staré pány. Derby má před veterány přednost

Praha

Den před pondělním duelem ve Zlíně oslavil 35. narozeniny. Fotbalová Sparta se tam ovšem výhry nedočkala, také proto, že její kapitán jak na potvoru dvakrát trefil břevno. „Kluci mi přáli, dostal jsem i dort, musím jim poděkovat. Ve Zlíně to nedopadlo, kdybychom vyhráli nad Slavií, tak by byl opožděný dárek o to sladší,“ přeje si útočník David Lafata před nedělním derby.

David Lafata před derbyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jedno blahopřání k jubileu bylo poněkud drsnější. „Dostal jsem zprávu, že už můžu hrát za staré pány," chechtá se oslavenec. Na veterány však má ještě času dost, teď se blíží bitva o Prahu.

Jednou už v derby taky zahodil penaltu, jinak je ovšem ze stávajícího letenského kádru největším expertem na nesmiřitelného rivala. V rudém dresu nastoupil proti Slavii sedmkrát - a dal jí pět gólů. Šest derby vyhrál, jen jedno prohrál. A pokud se David Lafata trefí ještě jednou, stane se nejlepším střelcem Sparty v derby v historii samostatné české ligy.

„Rád bych si bilanci vylepšil. Podstatné však je, abychom vyhráli. Dohnali malou ztrátu a upevnili si pozici," přeje si.

Velké bitvy s Pavlenkou

Branku Slavie bude nejspíš hájit Jiří Pavlenka. Za brankářova působení v Ostravě s ním pětinásobný král střelců sváděl zajímavé souboje. Gólman na Letné dokázal Baníku vychytat senzační výhru 1:0, na Bazalech zase chytil Lafatovi penaltu, v posledním vzájemném duelu ale zase chybou umožnil kanonýrovi rozhodnout o výhře.

„Radši bych byl, aby mu zase míč vypadl z rukou... Je to kvalitní gólman, byl v nároďáku a tuším, že v širším kádru figuruje pořád," uvědomuje si Lafata.

Všichni jsou natěšení na Rosického

V posledních pěti derby dal pět branek. K vylepšení bilance by mu teď mohl pomoci velký navrátilec Tomáš Rosický.

„Jestli v neděli nastoupí? Všichni jsme natěšení, ale nevím, nechám se překvapit," střeží i kapitán největší sparťanské tajemství. „Na tréninku Tomáš vypadá výborně. Podle mě je to nejlepší fotbalista, který kdy v Čechách byl a možná dalších sto let nebude," varuje Lafata sešívané.

Zápas 8. ligového kola Sparta - Slavia se hraje v neděli od 15:30, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne nedělní derby pražských "S"?
Vyhraje Sparta
50 %
Utkání skončí nerozhodně
10,5 %
Zvítězí Slavia
39,5 %
Celkem hlasovalo 5595 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články