Hlavní obsah

Sparta se před bitvou v Plzni uklidnila, kouč z Humpolce poprvé porazil sousedy

Praha

Asistent trenéra pověřený vedením prvního mužstva. Taková je ve fotbalové Spartě současná funkce šestatřicetiletého Davida Holoubka, rodáka z Humpolce. „Jihlava je kousek ode mě. Jako trenér Sparty jsem nad ní ještě nikdy nezvítězil, o to je výhra 3:0 příjemnější,“ pochvaluje si mladý kouč po dohrávce 10. ligového kola, po němž se Letenští drží na čtvrtém místě tabulky šest bodů za vedoucí Mladou Boleslaví.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha David Holoubek si připsal uklidňující výhru.

Článek
Fotogalerie

Jak je pro vás důležité, že jste využili zaváhání Plzně a před vzájemným duelem v příštím kole se jí přiblížili na čtyři body?

Přikládám tomu velkou důležitost. O to víc mě teď mrzí zaváhání v Brně v kole minulém. Výhra nad Jihlavou je důležitá, jen si uvědomuji, jak moc nám body z Brna teď chybí.

Ruku na srdce, předposlední Jihlava asi byla ideálním soupeřem, abyste se po čtyřech kolech bez výhry zase chytili.

Viděl jsem ji hrát ve dvou zápasech. Měli jsme z nich trochu obavy, taky nejsme v úplně dobrém rozpoložení. Ano, byl to vhodný soupeř, abychom si posílili sebevědomí a ukázali fanouškům, že umíme hrát ofenzivní fotbal.

Vaše rozpoložení ovlivňuje rozsáhlá marodka. Holzer již nastoupil, Zahustel byl aspoň na lavičce, mimo dál zůstává devět hráčů. Jaká je šance, že se někdo z nich brzy uzdraví?

Před čtvrtečním pohárovým zápasem v Izraeli určitě žádná. Ani Zahustel ještě nemůže hrát naplno. V pondělí nastoupí za juniorku v Brně, pak uvidíme, jaká bude reakce jeho těla směrem ke čtvrtku. Dál musíme využívat hráče z juniorky a devatenáctky.

Lafata pásl po hattricku, ale vy jste ho celkem brzy ze hry stáhl. Nejspíš proto, že má tři žluté karty a už jste myslel na Plzeň, že?

Dobrá otázka. Dělal jsem to s ohledem na tým. Zvítězila hrozba čtvrté karty. Nemohli jsme si dovolit, aby David dostal další. To by pro nás byl obrovský problém, přiznávám.

Za týden ligový šlágr v Plzni. Chce se vám vůbec cestovat k Evropské lize do Izraele?

A jde zápas zrušit? Jsem pro... Ne, vážně. Již od 80. minuty jsem myslel na to, že nás příští týden čekají dva těžké zápasy. Vnitřně cítím, že nedělní ligový bude důležitější. Nejdřív však musíme zvládnout čtvrtek, abychom byli připravení na Plzeň, kde nás čeká zcela stěžejní utkání pro další vývoj soutěže.

Plzeň také ve čtvrtek hraje Evropskou ligu, ale doma. Bude pro vás cestování nevýhodou?

Handicap to je, jenže pak bychom se vymlouvali na všechno. Tak to nechceme mít postavené. Všichni do toho chceme jít naplno a věřím, že to zvládneme.

Reklama

Související témata: