Hlavní obsah

Hlavně nepanikařit, přeje si Kadlec, jak zlomit černou sparťanskou sérii proti Plzni

Praha

Znáte letenský mindrák na pět? Přece PLZEŇ. Fotbalisté Sparty poslední čtyři vzájemné zápasy s Viktorií prohráli a během této série navíc vstřelili jediný gól. Vicemistr naposledy porazil mistra v březnu 2014. Magnet 11. kola Plzeň - Sparta se hraje v neděli od 18:00, přímý přenos vysílá O2 TV Sport.

Sparta před zápasem s PlzníVideo: Sport.cz

 
Článek

Lépe by se mělo hrát v neděli těm sparťanům, kteří nezažili celou mizernou sérii. „Rok jsem tady nebyl, ale na poslední vzájemný zápas taky nemám dobré vzpomínky. Při mém hostování předminulé jaro jsme s Plzní prohráli 0:2. Nebude to lehké," přemítá útočník Václav Kadlec. „Kdybychom v Plzni nebodovali, utekla by nám již na sedm bodů. Těžko by se nám pak podzim doháněl. Každý bod bude rozhodovat, hlavně nepanikařit, ne se hnát za každou cenu za vítězstvím," radí reprezentant.

Pokud jde o českou ligu, nejvíc pro něj znamenají derby se Slavií. „Ale zápas v Plzni je určitě největší, který nás ještě na podzim čeká. Mají pár změn v mužstvu, hlavně jsou ovšem kompaktní. Dokážou zápas zlomit, i když se jim nedaří. Hrají na dva útočníky, s tím se v lize moc nesetkáte. A mají útočníky kvalitní, takže to bude pro naše stopery těžké. Musíme jim začít pomáhat už od nás, ofenzivních hráčů," líčí Kadlec sílu soupeře.

Výhra je nejlepší regenerací

Zatímco Plzeň ve čtvrtek prohrála s Astrou Giurgiu, Sparta v Evropské lize zvítězila v Beer Ševě. Kadlecovi pohárový duel v Izraeli nevyšel. Trenéři na něj ovšem dál spoléhají. „Vašek je stále zajímavý hráč. S rychlostí, kterou má, s náběhy za obranu, jež nám dává do naší hry. Je otázka času, kdy se jeho forma dostaví, to vám můžu slíbit. On je velký profesionál a skvělý fotbalista, na tréninku pořád pracuje," ujišťuje trenér David Holoubek.

Sparta měla na rozdíl od Viktorie dlouhé cestování. „Ideální situace to není, prostor na regeneraci však nějaký bude. Pro mě je nejlepší, že jsme v Izraeli vyhráli, pak únava líp odezní. Regenerace je stejná po každém zápase, pokud jste profesionál. Tabletky, kompresní punčochy, moc jiného se při cestování vymýšlet nedá. Unavená je nejvíc hlava, ale když vyhrajete, pak můžete hrát klidně i druhý den," věří Kadlec, že pohárové vítězství jeho tým vzpruží.

Jak dopadne nedělní ligový šlágr mezi Plzní a Spartou?
Vyhraje Plzeň
41,3 %
Utkání skončí remízou
13,3 %
Zvítězí Sparta
45,4 %
Celkem hlasovalo 9199 čtenářů.

Reklama

Související témata: