Hlavní obsah

Černou sérii jsme ukončili v pravý čas, oddechl si hradecký kouč Frimmel po výhře v Teplicích

Teplice

Fotbalisté Hradce Králové po sérii pěti ligových porážek zabrali v pravý čas! Vydřeli tři body po výhře 1:0 v Teplicích, kde se „Votrokům“ proti většinou favorizovanému celku domácích nevídaným způsobem dlouhodobě daří. Odvezli si z teplického stadiónu čtvrté vítězství v řadě, když předtím tady vyhráli naposledy i na jaře 2015, byť jim to tehdy nepomohlo k záchraně v lize.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Tomáš Holeš (vepředu) z Hradce a David Vaněček z Teplic

Článek

„Především žijeme současností a věřili jsme, že dosavadní podzimní černou šňůru zlomíme. Bylo jen otázkou, kdy a na jakém stadiónu to bude. Jsme rádi, že to přišlo co nejdříve a zrovna v Teplicích, protože jsme nechtěli zápasovou bilanci bez bodu dál natahovat," oddechl si jeden z hradeckých trenérů Milan Frimmel.

Východočeši uhájili čisté konto proti týmu, který v předchozích třech kolech zdolal do té doby neporažený Zlín, vyhrál v Karviné i remizoval na půdě Slovácka. Jednou z hlavních postav zápasu byl hradecký gólman Ottmar, jenž nechal zapomenout na rozpačitý výkon proti Karviné. „Odehrál ze svého pohledu neskutečné utkání. Chytil gólovou hlavičku, vytáhl další střely na břevno. A když jsme se dostali do vedení, byla to pro nás vzpruha, jelikož jsme takový vývoj potřebovali jako sůl. Tepličtí měli v závěru velký tlak, ale tentokrát jsme jej zvládli a odolali jejich snaze o vyrovnání. Zápas odpracovali všichni hráči a šli si za vítězstvím," kvitoval Frimmel obětavost týmu.

Důvěra v Ottmara se Hradeckým vyplatila. „Bavili jsme se o něm s trenérem Pilným a rozhodli jsme se, že Radima v brance podržíme. Zatím jsme změnu nezvažovali. Odvděčil se nám tou nejlepší formou a naše volba byla tudíž správná," tvrdil Frimmel.

I během zápasu v Teplicích dávali najevo hradečtí fanoušci transparenty ve svém sektoru v hledišti nespokojenost s prací klubu. Všiml si toho také Frimmel: „Vítězství je i pro příznivce. Těžko říci, co chystali či chystají. Nějaké ohlasy se k nám donesly. Mají právo vyjádřit svůj názor. Ale možná jsme je nečekanou výhrou trošku uklidnili."

Šmejkal našel spoustu nedostatků

Tepličtí fotbalisté nenalezli žádný recept na taktické a bojovné pojetí soupeře. „V úvodu nás trápily obrovské problémy s rozehrávkou útočných akcí. Prakticky jsme se nedostali do finální a ani předfinální fáze," vystihl trenér Daniel Šmejkal hlavní nedostatky ve hře mužstva. „Mohou nás mrzet neproměněné šance na začátku druhého poločasu za stavu 0:1. Neprosazovali jsme se po krajích hřiště, chyběly centry do pokutového území," konkretizoval kouč další slabší stránky Teplic v utkání s celkem ze spodních pater tabulky.

Severočeši navíc dohrávali bez zraněného kapitána Admira Ljevakoviče, který v průběhu druhého poločasu opustil hřiště na nosítkách. „Původní podezření na zlomeninu se nepotvrdilo, což je nakonec přece jen alespoň částečně dobrá zpráva," pravil Šmejkal na adresu klíčového hráče týmu.

Reklama

Související témata: