Hlavní obsah

Karviná - Bohemians 1905 3:0Nováček po trefách z druhého poločasu porazil Klokany

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Panák 1 : 0
74. Janečka 2 : 0
90. Puchel 3 : 0
Záznam online reportáže

Karviná
Aktualizováno

Fotbalisté Karviné porazili v duelu 15. kola fotbalové ligy díky třem brankám z druhé půle Bohemians 1905 3:0. Žolíkem karvinského kouče Jozefa Webra se stal střídající náhradník Filip Panák, který po třech minutách pobytu na trávníku vstřelil ve 48. minutě vítězný gól. Výhru nováčka v závěru stvrdili svými trefami ještě Marek Janečka a Erik Puchel.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Jan Holenda z Bohemians a Jan Hošek z Karviné.

Článek

Navzdory Webrovým apelům předvedla Karviná další ze svých slabých začátků. Za chyby v obraně mohla stejně jako proti Spartě a Slovácku brzy pykat, ale Holendovu ránu v šesté minutě zneškodnil Laštůvka. Ještě hůře to s domácími vypadalo v 10. minutě. Hosté po domácí ztrátě na půlící čáře vyrazili do brejku, Luts už dloubákem přehodil gólmana, ale z brankové čáry balon vykopl Zelený.

Pak se ale fotbalovost z karvinského hřiště na půl hodiny vytratila a boj mezi oběma šestnáctkami nepřinesl takřka nic zajímavého. Změnil to až poločasový tah karvinského trenéra, který do druhé půle poslal místo Jurča Panáka, a už za tři minuty to domácím přineslo gólový efekt. Panák vypíchl míč váhajícímu stoperovi Švecovi, vletěl do vápna a pak z těžkého úhlu využil i zaváhání gólmana Budinského, který se už pomalu skládal k zemi na očekávaný centr. Technická střela na bližší tyč tak překvapivě prošla až do sítě.

Pak už se Karviné hrálo daleko lépe. Pražané sice kombinovali s míčem na útočné polovině, ale v uctivé vzdálenosti od míst, z nichž by mohli ohrozit Laštůvku. Domácí si počkali na stadnardní situaci a v 74. minutě z nenápadné situace po rohovém kopu dotlačil Hoškovu hlavičku skrz Budinského ruce do brány podruhé Janečka.

Laštůvku pak zaměstnal už jen dalekonosný pokus Maška a poslední slovo měli opět Slezané. Další střídající hráč Puchel už v nastavení po brejku do otevřené obrany stanovil tváří v tvář Budinskému konečné skóre precizním lobem. Karviná tak zabrala po dvou porážkách za sebou bez vstřeleného gólu.

Fotbalová liga - 15. kolo:
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 3:0 (0:0)
Branky: 48. Panák, 74. Janečka, 90.+2. Puchel. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Paták. ŽK: Dostál. Diváci: 3548.
Karviná: Laštůvka - Dreksa (86. Holík), Košťál, Hošek, Zelený - Janečka, Šisler - Moravec, Budínský, Voltr (67. Puchel) - Jurčo (46. Panák). Trenér: Weber.
Bohemians 1905: Budinský - Dostál, Švec, Šmíd, Havel (84. Jindřišek) - Hašek (59. Kuchta), Hubínek, Jirásek, Luts (66. Berger) - Holenda, Mašek. Trenér: Koubek.

Reklama