Hlavní obsah

Ofenzíva se zlepšila, liboval si Griga

Fotbalisté pražské Sparty porazili v dohrávce 26. kola Gambrinus ligy Jablonec 3:0 a udělali další krok ke svému cíli - druhé příčce zaručující kvalifikaci Ligy mistrů. O jejich ambicích hodně napoví už následující kolo. Sparta se přestaví na hřišti druhé Mladé Boleslavi, čtvrtá Slavia hostí vedoucí Liberec.

Článek

"Jsem rád, že takové spekulace čtyři kola před koncem ještě existují. Po špatném podzimu je dobré, že jsme ve dvou soutěžích a máme stále šanci se dostat ještě výš. Soupeři mají samozřejmě bodů více a mají vše ve svých rukách," byl po pondělní výhře spokojený trenér Sparty Stanislav Griga.

Letenští na pátém místě tabulky ztrácejí bod na čtvrtou Slavii a čtyři na druhou Mladou Boleslav, na jejímž hřišti se navíc ve čtvrtek představí. "Další kolo bude určitě klíčové. Ale pak budeme mít doma Zlín a to bude také klíčové utkání. Ale každý nejbližší zápas je pro týmy na špičce klíčový. Až do závěru soutěže. Nám ale hodně napoví náš zápas s Boleslaví," uvědomuje si důležitost dalšího utkání Griga.

Sparta proti Jablonci poprvé na jaře vstřelila tři góly v ligovém zápase, navíc neinkasovala. "Jsem rád, že jsme vyhráli vyšším rozdílem. Zápas ovlivnila první minuta. Takový gól mužstvu pokaždé pomůže., Hráči se uklidnili, i když někdy až moc. Místy jsme hráli příliš riskantně, ztráceli jsme míče. Mohli jsme na to doplatit, což se naštěstí nestalo. Mohli jsme ale dát i více gólů," zhodnotil průběh dohrávky slovenský trenér českého mistra.

Hra Sparty byla aktivní, letenští slušně kombinovali a vytvářeli si proti trápícímu se soupeři šance. "Zlepšili jsme se ve všech činnostech, ale hlavně v defenzívě. Ta je pevnější, což je základ úspěchu. I když není třeba ofenzíva optimální, dají se pak sbírat body. Dneska jsme viděli i pokrok v útočné činnosti," pochvaloval si tři vstřelené góly Griga.

Rada svým svěřencům neměl co vytknout

Spokojený nemohl být pochopitelně hostující trenér Petr Rada. Jeho Jablonec už sedmé utkání v řadě nevyhrál, navíc přes šest hodin už nevstřelil gól. "Zápas jsme prohráli už v desáté vteřině, kdy jsme dostali lacinou a zbytečnou branku. Už rozehrávka od Šimáka byla nepovedená. Po špatném odkopu jsme dostali gól. Měli jsme jednu velkou šanci, při které jsme zaváhali. Pak jsme dostali druhou branku po chybě Glose, kdy prohrál souboj s Pospěchem. Chtěli jsme i v druhé půli hrát aktivně. Odehráli jsme ale dobré utkání, i když výsledek tomu neodpovídá. Ale z našich posledních zápasů jsme hráli nejlíp. Hráčům nemůžu za bojovnost a vůli nic vytknout. Musíme se soustředit na další zápas s Ostravou," říkal po zápase jablonecký trenér Petr Rada.

Reklama

Související témata: