Hlavní obsah

Lüftner odmítl Itálii i Norsko a dojal rodiče. Odmala jsem sešívaný, libuje si ve Slavii

Praha

Čeká ho mnohem větší konkurence. Podle vlastních slov až 200procentní. Přesto neváhal a Stínadla vyměnil za Eden. Teplický stoper a juniorský reprezentant Michael Lüftner (22) se stal první zimní posilou fotbalové Slavie, s níž podepsal smlouvu do června 2020. „Nic nebude zadarmo, ale musím ukázat, že na Slavii mám. Když se dostanu do její základní sestavy, tak se ze mě stane lepší hráč,“ má jasno.

Michael Lüftner ve SlaviiVideo: Sport.cz

 
Článek

Proč jste si vybral právě Slavii?

Měl jsem také nabídky ze dvou zahraničních klubů, z Itálie a Norska. Jsem ale slávista a ze Slavie jsem díky několika rozhovorům s trenérem a generálním ředitelem cítil, že mají velký zájem. To mě zlomilo a jsem rád, že jsem tady.

Zahraničí vás tedy až tak nelákalo?

Lákalo, nabídky byly z atraktivních zemí. Jedna z nich navíc pro českého hráče nadstandardní. Zvolil jsem ovšem krok, který je pro mě ideální. Ve Slavii bude samozřejmě velká konkurence, ale ta by byla i venku. Mám před Eurem jedenadvacítek a nechtěl jsem úplně měnit prostředí, učit se nový jazyk. Radši zůstat doma, aby bylo všechno v pohodě. A Slavia byl můj vysněný klub v české lize.

Také proto, že i váš otec je slávista, že?

Doma jsem ze začátku raději nic neříkal. U jedné rodinné večeře jsem se ale neudržel a oznámil jim to. Máma plakala a táta na to, jaký je tvrďák, byl taky dojatý. Všichni byli rádi a drží mi palce.

Lásku ke Slavii jste tedy zdědil.

Odmalička jsem slávista. Když bylo derby, tak jsem vždycky fandil sešívaným. Jdu tedy do správného klubu. Líbí se mi slávistická historie, líbí se mi, jak teď Slavia pracuje a co všechno chce dokázat.

Mluvil jste i s Vítězslavem Lavičkou? Nebojí se trenér Lvíčat, že můžete mít menší herní vytížení?

Ne. S trenérem jsem telefonoval a také jsme se sešli. Byl jsem až překvapen, jak hodně mi přestup schválil. Osobně se zná s trenérem Slavie Jaroslavem Šilhavým. Byli na schůzce, kde se o mně bavili. Neslyšel jsem ani jednu negativní reakci. Už delší dobu mě zná a věří mi.

Jak tvrdý boj o místo ve Slavii očekáváte?

Bude to náročné. Simon Deli je podle mě nejlepší stoper v lize a Jirka Bílek je velká osobnost Slavie. I tak do toho jdu, chci se o místo v základu poprat. V Teplicích by to bylo něco jiného, ale když se dostanu do základní sestavy Slavie, tak se ze mě stane lepší hráč. Mám informace od trenéra, že nějakou šanci dostanu, ale musím se o ni poprat. Nedá mi nic zadarmo.

Na co ještě se musíte nachystat?

Každý zápas budeme pod velkým tlakem. Slavia chce hrát o titul, evropské poháry, takže každý zápas se musí vyhrát. Přesně to chci, být každý zápas pod tlakem, abych každým zápasem rostl. Poznal jsem to teď s reprezentací v kvalifikaci. A mně se pod tlakem hraje mnohem lépe.

Reklama

Související témata: