Hlavní obsah

Slavia má další posilu! Chce ligový titul a hrát Champions League

Praha

Fotbalová Slavia získala čtvrtou zimní posilu. Pražané angažovali z Domžale chorvatského záložníka Marka Alvira, s nímž podepsali tříletou smlouvu. „Myslím, že přestup do Slavie je pro mě velký krok. Hodně jsem se o fungování klubu zajímal, udělal na mě velký dojem, znám zdejší ligu. Díval jsem se na posledních pět nebo šest zápasů," uvedl chorvatský fotbalista po podpisu smlouvy na klubovém webu.

Foto: slavia.cz

Nová posila Slavie Marko Alvir pózuje s dresem.

Článek

Podle slávistického vedení jde o velký talent, který dlouho klub sledoval. "Věříme, že bude pro náš tým posilou a ukáže, co v něm je," okomentoval příchod chorvatského záložníka generální ředitel Martin Krob.

Do Slavie přichází nová posila s jasnými cíli. „První cíl je vyhrát ligu a druhý základní skupina Ligy mistrů nebo aspoň Evropské ligy. To je můj sen už z doby, kdy jsem začínal hrát fotbal," dodal Alvir.

Dvaadvacetiletý střední záložník Marko Alvir přichází z aktuálně třetího celku slovinské ligy NK Domžale. S fotbalem začal záhřebský rodák v Kustošije, odkud se přes NK Záhřeb probojoval do akademie Dynama Záhřeb. V devatenácti letech si ho následně vyhlédlo Atlético Madrid a v dresu rezervního týmu sbíral zkušenosti ve Španělsku.

Prvoligovou atmosféru okusil chorvatský středopolař po příchodu do Domžale. Zde působil od června 2015 a v aktuální sezóně se mu daří. Letos má na svém kontě už osm ligových branek a do sítě ND Gorica navíc vsítil v listopadu hattrick. Bývalý mládežnický reprezentant také s Domžale bojoval v kvalifikaci Evropské ligy a ve druhém předkole se hlavičkou prosadil proti Šachtěru Salihorsk.

Slavia během zimní přestávky získala norského krajního obránce Pera-Egila Floa, stopera Michaela Lüftnera a brankáře Přemysla Kováře.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice