Hlavní obsah

Sparta zvažovala, že ve Španělsku zůstane. Z Marbelly ji vyprovázel Vaclík

Příjemné teplíčko při trénincích na adrese španělských milionářů zase vyměnili za mrazivou českou zimu. Nemuselo tomu však tak být. Vedení fotbalové Sparty se vážně zabývalo myšlenkou, že by vzhledem k podmínkám panujícím v Čechách první soustředění ve Španělsku prodloužilo. Nakonec ovšem tým vyrazil domů v neděli večer v původně plánovaném termínu.

Foto: sparta.cz

Exsparťanský gólman Basileje Tomáš Vaclík (vpravo) v rozhovoru s obráncem Matějem Hybšem (vlevo).

Článek

Doma je na celý týden hlášen velký mráz, tak proč ještě nezůstat o pár dnů déle ve Španělsku a nevyužívat ideálních podmínek v milionářské Marbelle? Řešení, jež se sparťanům přímo nabízelo.

„Byla to samozřejmě varianta, kterou jsme vzhledem k extrémním podmínkám doma zvažovali," říká v hodnotícím rozhovoru pro klubovou televizi Tomáš Požár, sportovní ředitel a od zimy také hlavní trenér Sparty.

Nakonec však Letenští itinerář zimní přípravy nezměnili a vyrazili domů vstříc sněhu a třeskutým mrazům.

„Čeká nás ještě jedno soustředění ve Španělsku, relativně delší. Tam chceme mít hráče plně koncentrované. Kdybychom první soustředění protáhli, byla by obě dlouhá a následovala rychle za sebou. Proto jsme rozhodli, že tento týden strávíme doma v klubových podmínkách," vysvětluje Požár.

Vaclík předběhl celou Basilej

Na závěr pobytu dostali sparťani milého hosta. Celý jejich předposlední trénink sledoval jejich bývalý brankář Tomáš Vaclík. Gólman české reprezentace do fotbalového centra v Marbelle přijel o něco dřív než jeho Basilej, kterou zde čekal přátelský zápas s německým St. Pauli.

Požár je s prvním soustředěním spokojený, na hodnocení nových tváří je zatím ještě příliš brzy. „Noví hráči zapadli dobře a zvykají si na naše nároky. Mají potenciál, aby nám pomohli. Také u navrátilců z hostování vidím nesmírnou snahu poprat se o větší roli v týmu," říká hlavní trenér.

Tuto sobotu má Sparta v plánu zápasy s Teplicemi (11:00) a Ústím nad Labem (14:00) v tréninkovém centru na Strahově.

Reklama

Související témata: