Hlavní obsah

Mrzne, až praští, Votroci vyrazí do Prahy s novým Kameruncem

Hradec Králové

Nevybral si pro zkoušku ideální počasí, ale musí české mrazy překousnout. Mbaissidara Mbaizo Olivier se v pátek dopoledne zapojil do přípravy fotbalistů Hradce Králové. Za Votroky mladý stoper a kapitán kamerunské jedenadvacítky nastoupí hned v sobotním utkání zimní Tipsport ligy na pražském Vyšehradě proti Táborsku.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Hradce Králové Bohuslav Pilný.

Článek

Mohl by být zajímavou posilou. O svých kvalitách však nejprve musí přesvědčit. „Uvidíme, jak bude kamerunský hráč snášet extrémní teploty, které v současných dnech na území naší republiky vládnou," je zvědavý kouč Milan Frimmel.

Olivier Mbaissidara Mbaizo je 19letý kamerunský reprezentant. „O perspektivním stoperovi máme dobré reference. Olivier pravidelně nastupoval za mládežnické reprezentace a v jedenadvacítce byl i kapitánem. Za reprezentační áčko si připsal zatím jeden start. Jeho domácím klubem je Union Douala, kde patří k oporám zadních řad," představuje Afričana na klubovém webu sportovní manažer Pavel Krmaš.

Zatím se jedná o testy. „Měl by sehrát také zápas s Prostějovem, který odehrajeme na Malšáku příští středu, takže ho budou moci fanoušci vidět naživo," avizuje Krmaš.

Jirsák kvůli liknavým Kazachům nehraje

Slovák Timotej Zahumenský na zkoušce v Hradci neuspěl, hned po zápase s Příbramí odjel domů. Votroci si hodně slibují od návratu Tomáše Jirsáka, zkušený borec ovšem zatím nemůže hrát.

„Kazašský klub Irtyš Pavlodar nám zatím nevydal transferkartu, ani povolení k sehrání přípravných zápasů. Udělali jsme pro to maximum, ale vzhledem k jejich přístupu musíme počkat do 25. ledna, kdy se otevře přestupové okno," vysvětluje Krmaš. O transferkartu pak budou Votroci žádat na kazašském fotbalovém svazu. „Ten by nám měl vyjít vstříc. Pakliže i zde nastanou problémy, vše se bude řešit přes FIFA. Věřím ale, že celý proces dopadne dobře a Tomáš k prvnímu mistrovskému zápasu proti Dukle nastoupí," popisuje složitou anabázi.

Objevily se také informace o možném odchodu Petra Schwarze a Tomáše Malinského. „Od žádného klubu nemáme relevantní nabídku k přestupu zmíněných hráčů. Se Schwarzem jednáme o prodloužení smlouvy. Samozřejmě, kdyby na klub dorazila lukrativní nabídka, budeme na ni reagovat," říká Krmaš.

Reklama

Související témata: