Hlavní obsah

Fanoušci Liberce ho v derby koulovali, Hanousek se jim s Jabloncem pomstil

Mladá Boleslav

Nezvyklé zimní radovánky zažil jablonecký fotbalista Matěj Hanousek v derby proti Liberci. Hrál pravého obránce, a tak byl nejblíž fanouškům Slovanu, kteří ho během zápasu vytrvale koulovali. „Vždy když jsem fauloval nebo něco zkazil, tak to letělo. Prakticky ať se stalo cokoliv, liberečtí fanoušci už tam uplácávali koule a házeli je na mě. Tomu se člověk asi jenom pousměje,“ říká Hanousek na klubovém webu.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Ubong Moses Ekpai z Liberce a Matěj Hanousek z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Pomsta za koulování byla krutá. Jablonec rivala nešetřil, turnajový duel zimní Tipsport ligy v Mladé Boleslavi vyhrál hladce 4:0.

„V přátelských zápasech se každý z týmů většinou nachází v jiné únavě. Ale když se hraje proti Liberci, každý chce přece vyhrát. Je jedno, že to je přátelské utkání. Jde o derby," usmívá se Matěj Hanousek.

Jablonec tak bude ve středečním duelu proti domácí Mladé Boleslavi hrát o postup do Final Four. „V této fázi přípravy ještě nikdo nepřemýšlí, že jde o turnaj Tipsport ligy. Je to přípravné utkání, ale každý zápas se jede vyhrát," ujišťuje obránce, jemuž výrazně prospěla změna trenérů.

Po Frťalově odchodu dostává od jeho nástupce Kluckého mnohem víc šancí.

„U mě je to změna o sto osmdesát stupňů. Mně osobně změna trenéra prospěla. Za minulého kouče jsem asi nebyl v pozici, že bych se mohl dostat na hřiště. Je to pro mě strašná změna k lepšímu a jsem zase rád, že můžu v Jablonci být. Nechci říct, že by mě to předtím nebavilo, ale teď je to prostě něco úplně jiného," říká Hanousek.

Reklama

Související témata: