Hlavní obsah

Tecl zrovna kupoval v lékárně kapky pro malého, když mu volal Pelta: Tak jsem tě prodal do Slavie

Praha

Na dva tituly už dosáhl, teď ho láká třetí. Už nikoli s Plzní, v jejímž dresu pomáhal vybojovat dva předchozí, ale s pražskou Slavií, kam se přiřítil doslova jako kulový blesk uprostřed tohoto týdne ze severu Čech. „To je to nejlákavější, co mě sem táhlo. Šance na evropské poháry. Vidina titulu,“ přiznávala nová akvizice Pražanů Stanislav Tecl po obnovené premiéře v červenobílém dresu, kterou si v přípravě proti Ružomberoku (6:1) prožil dokonce s kapitánskou páskou na rukávě. „To aby mě hned zkasírovali,“ věděl moc dobře, proč ji od spoluhráčů dostal.

Slavia rozstřílela RužomberokVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Už jednou si angažmá ve Slavii okusil. „Jenže to mi bylo devatenáct a shodou okolností jsem první zápas hrál v Edenu také tady během zimní přípravy na umělce. Od té doby jsem už ale něco odehrál," přiznává šestadvacetiletý útočník, že do Slavie přišel jiný Tecl než ten, který měl v devatenácti hlavu až moc v oblacích a myslel, že pro něho budou mít Pražané okamžitě místo v základní sestavě.

Neměli a on samozřejmě vystřízlivěl. Po půlročním hostování se vrátil na Vysočinu a teprve pak si udělal v Jihlavě jméno. Dokonce takové, že ho koupila Plzeň, s níž oslavil dva mistrovské tituly a zahrál si evropské poháry, než putoval o štaci dál. Na sever Čech do Jablonce, kde se potkal i se současným slávistickým trenérem Jaroslavem Šilhavýn.

To Šilhavý na něho ukázal

Ten to také byl, kdo na něho z Edenu ukázal a nastartoval transfer, který měl bleskový spád. Ještě v pondělí trénoval Tecl s Jabloncem, ve čtvrtek už nastoupil za Slavii, v neděli se s Pražany vydá na soustředění do Španělska.

„Určitě je výhodou, že se s trenérem Šilhavým známe. On měl ostatně při mém přestupu poslední slovo. Ví, jaký jsem a co ode mne může čekat a požadovat, já zase vím, co čekat od něho. Vždyť on to byl, kdo mě začal v Jablonci stavět na pravý kraj středové řady, takže díky němu už nejsem zaškatulkovaný jen jako útočník, ale i jako záložník," přiznává Tecl, že i díky slávistickému kouči jeho šance na místo v základní sestavě narostly.

Ve Slavii, která během zimní přestávky nakupovala nové posily doma i v cizině, to ale bude mít i tak těžké. Mnohem těžší než na předchozí štaci v Jablonci i na té první velké v Plzni.

„To vím, ale nepřišel jsem do Slavie proto, abych seděl na lavičce. Konkurence vládne všude, i když v Edenu je extra tvrdá. Něčím jsem si ale už prošel. Jsem jinde, než když jsem tady v roce 2010 hostoval. I zkušeností mám daleko víc, takže nebudu vyplašený z velkých zápasů a boje o titul. Do Slavie se vrátil prostě jiný Tecl. Na jiných ovšem je, aby soudili, zda je lepší," pokračuje nejčerstvější akvizice Pražanů.

Původně chtěl přestupovat až v létě

Slavia o titulu přitom mluví s plnou vážností, protože nepochybuje, že má na to, aby ho získala.

„Vždyť proto jsem se ani na chvíli nerozpakoval, když nabídka na přestup přišla. A to jsem původně myslel, že na jaře ještě zůstanu v Jablonci. V prosinci se nám narodil syn a s panem Peltou i mým manažerem Paskou jsme byli domluveni, že zatím nikam odcházet nebudu a do června na severu Čech vydržím. V pondělí však přišla nabídka, během hodiny jsme byli na všem domluveni a pak už mi jen volal Pelta: ,Tak jsem tě prodal do Slavie.´ Zrovna jsem byl v lékárně a kupoval pro malého kapky, když akci kulový blesk posvětil."

S Plzní zažil to, čeho se chce dočkat znovu. „Slavia na titul má, o tom vůbec nepochybuji. Má obrovsky silný a vyrovnaný kádr, takže trenér může na každé místo v sestavě postavit některého ze dvou tří hráčů, síla mužstva je prostě veliká a šance na titul tudíž také. I proto jsem rád, že budu mít možnost k němu zase přispět," je přesvědčený Tecl, že v novém angažmá může už letos v létě slavit svůj třetí ligový primát.

Přípravné fotbalové utkání:
Slavia Praha - Ružomberok 6:1 (3:0)
Branky: 3. a 11. z pen. Škoda, 29. Lüftner, 66. Van Kessel, 69. Van Buren, 79. Barák - 52. Lačný.
Sestava Slavie - I. poločas: Pavlenka - Frydrych, Bílek (75. Mareš), Lüftner, Flo - Mingazov, Ščuk, Alvir, Sýkora - Tecl, Škoda.
II. poločas: Kovář - Bořil, Bílek, Souček, Švento - Van Kessel, Hušbauer, Barák, Zmrhal - Mešanovič, Van Buren. Trenér: Šilhavý.

Reklama