Hlavní obsah

Nitrianský byl v Ďolíčku vyloučen, teď tam podepsal smlouvu

Praha

Bohemians 1905 angažovali obránce či záložníka Milana Nitrianského. Šestadvacetiletý fotbalista, který na podzim hrál za Liberec a v pražském klubu byl od začátku přípravy na testech, podepsal smlouvu na rok a půl.

Foto: Milan Malíček, Právo

Milan Nitrianský (vlevo) v dresu Slavie během derby se Spartou (vpravo Ladislav Krejčí).

Článek

Dostal šanci výrazně si vylepšit své zkušenosti s Ďolíčkem. Ještě jako hráč Slavie tady byl vyloučen a sešívaní vršovické derby na podzim 2014 prohráli 0:2.

"Je mi jasné, že si spousta fanoušků na mé vyloučení vzpomene. Nezanechal jsem tady asi úplně dobrý dojem... Však jsem kvůli červené kartě za nesportovní chování dostal pokutu a za vyučenou. Mrzí mě, co se tenkrát stalo," usmívá se Milan Nitrianský v rozhovoru pro klubovou televizi.

Na podzim v dresu Slovanu zasáhl do sedmi ligových zápasů, ale Liberec s ním ukončil spolupráci. Bývalý krajní hráč Českých Budějovic, Slavie či Příbrami má v nejvyšší soutěži na kontě celkem 121 utkání a šest gólů.

"Jedná se o zkušeného univerzálního hráče, kterému bohužel nevyšla minulá angažmá v Itálii a Liberci, ovšem v minulosti své dovednosti potvrzoval. Slibujeme si od něj rozšíření kvality v naší defenzívě," avizuje Miroslav Držmíšek, sportovní ředitel Bohemians.

Někdejší mládežnický reprezentant už v sestavě Klokanů absolvoval dvě utkání v přípravné Tipsport lize. "Jsem zvyklý nastupovat na kraji, jako záložník nebo obránce. Už jsem si vyzkoušel i stopera, ale lepší je pro mě kraj. A je mi jedno, jestli levá nebo pravá strana, obrana nebo záloha," říká Nitrianský.

Na angažmá v Ďolíčku se hodně těší. "Dostal jsem šanci tady hrát. Každý ví, že Bohemka má jedny z nejlepších fanoušků. Stadión má historii a vždycky se tady každému nehrálo příjemně," mluví rodák z Prachatic i z vlastní zkušenosti...

Reklama