Hlavní obsah

Mladá Boleslav má nakročeno do Ligy mistrů

PRAHA

Mladá Boleslav má před závěrečným dějstvím fotbalové Gambrinus ligy nejblíže do 2. předkola Ligy mistrů, které zaručuje druhé místo. Jistotu jí dává vítězství v posledním kole v Liberci, za určitých okolností může i prohrát, a přesto zůstane druhá.

Článek

"Máme to ve svých rukou, což je výhoda," přemítal Dušan Uhrin, trenér Mladé Boleslavi. Druhá Slavia má totiž se Středočechy horší bilanci. Uhrin však tuší, že pokazit Liberci oslavy ligového triumfu naplánované na sobotu pod Ještěd bude vyžadovat mimořádný výkon: "Vyhrát na půdě mistra, to bude skutečně hodně těžké."

Tým nehodlá promarnit rýsující se šanci. "Budeme-li druzí, budeme nadšení. I třetí místo zaručující Pohár UEFA bude hřát, ale ze čtvrté pozice bychom byli hodně zklamaní," uvedl Marek Kulič, kapitán Středočechů, kteří včera v honbě za druhým místem i v deseti deklasovali Jihlavu.

Vybojuje Mladá Boleslav postup do předkola Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Stejně si pražská Slavia poradila s ostravským Baníkem. Zápasu jasně dominovala. "Budeme-li hrát stejně dobře i v Jihlavě, máme velkou šanci. Po takovém výkonu pojedeme k utkání sebevědomě," konstatoval Karel Jarolím, trenér Slavie. Jeho svěřenci však musí k druhému místu získat o bod více než Mladá Boleslav. "Je nepříjemné, že jsme odkázáni na výsledky ostatních týmů," posteskl si Dušan Švento, záložník Slavie.

Teplice si zkomplikovaly život další remízou

Do nejzapeklitější situace se dostaly Teplice, které jen remizovaly v Olomouci. Severočeši teď potřebují vyhrát v posledním kole doma s Mostem a doufat, že Slavia i Mladá Boleslav nezískají více než bod. Pak by Teplice juchaly. V porovnání s úhlavními soky mají totiž lepší vzájemné zápasy. "Nemá cenu spekulovat. Dokud máme naději, budeme se rvát," nenechal se strhnout Vlastislav Mareček, trenér Teplic, které byly celou sezónu na druhém místě, ale teď jim dost možná unikne i třetí místo a tím pádem Pohár UEFA.

Zatímco Teplice čeká doma už zachráněný Most, poputuje Slavia do Jihlavy, která bude na dálku bojovat o záchranu s Plzní. Na tyhle dva týmy se po remíze Brna v Mostu zúžil boj o záchranu. "Je jen na nás, jak se s posledním zápasem popasujeme. Vše je v naší moci," nebyl z debaklu v Mladé Boleslavi zdrcený Karel Večeřa, trenér Jihlavy.

Naproti tomu kouč Plzně František Straka jen těžko hledal po prohře se Slováckem slova. Jeho tým má s Jihlavou horší bilanci, a tak potřebuje k záchraně tři body a tým z Vysočiny nesmí vyhrát. "Udělám vše, aby se kluci prezentovali na Spartě jinak než proti Slovácku. Pokud bychom měli hrát stejně, nemusíme do Prahy jezdit," řekl Straka.

Reklama

Související témata: