Hlavní obsah

Jablonec - Šachtar 2:2, penalty 5:4Hübschman kopal proti svým, Severočeši získali cenný skalp

Praha
Aktualizováno

Zavzpomínal si na staré dobré časy. Kapitán jabloneckých fotbalistů Tomáš Hübschman vedl svůj tým proti Šachtaru Doněck, jehož barvy hájil dlouhých deset let. Severočeši v úvodním utkání Atlantic Cupu v Portugalsku získali cenný skalp, po remíze 2:2 vyhráli penaltový rozstřel 5:4. Liberec ve Španělsku remizoval s rakouským Sturmem Štýrský Hradec 1:1. Slovan se ujal vedení gólem Ekpaie, soupeř však z penalty rychle vyrovnal. Zlín v Turecku podlehl kazašskému Kairatu Almaty 0:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký brankář Vlastimil Hrubý.

Článek

Lídr ukrajinské ligy každoročně brázdí Ligou mistrů a Evropskou ligou. Měření s ním má vypovídající hodnotu. „Šachtar byl celou první půli na balónu. Jejich tým byl fotbalově lepší než my, měl kvalitnější hráče i lepší práci s míčem, ale nám se přesto s nimi povedlo remizovat," těší jabloneckého trenéra Zdeňka Kluckého.

Jeho tým tak prošel těžkou zkouškou, především obrana. „Vyzkoušeli jsme aspoň obrannou fázi, když už byl soupeř silnější s balónem. Nenechali jsme si od nich nastřílet šest gólů jako švédský Norrköping v minulém týdnu. Pro nás to je dobré srovnání," říká Klucký pro klubový web.

Zlínští jsou na soustředění v turecké Antalyi. V prvním duelu se tam utkali s Kairatem Almaty z Kazachstánu, ve kterém působí hvězdný Aršavin. Ševci se neprosadili, po přestávce dvakrát inkasovali a prohráli 0:2.

Poslední tým prvoligové tabulky nepřesvědčuje ani během zimní přípravy. Příbrami se na hřišti Vyšehradu nedaří, tentokrát nestačila na druholigovou Vlašim. Za příbramské mužstvo skóroval Lupták.

Přípravná fotbalová utkání:
Praha-Vyšehrad: 1. FK Příbram - Vlašim 1:3 (1:1)
Branky: 34. Lupták - 45.+2 Janda, 84. Vyhnal, 85. Hašek.
Příbram - I. poločas: Hruška - Liščevič, Jiránek, Chaluš, Divíšek - Květ, Suchan - Lupták, T. Pilík, Rezek - Linhart.
II. poločas: Boháč - Ježdík, Kvída, Chaluš, Liščevič - Květ, Krameš - P. Pilík, Januška, Frizoni - Kacafírek. Trenér: Tobiáš.
Turecko: Fastav Zlín - Kairat Almaty 0:2 (0:0)
Branky: 76. Islamchan, 81. Žukov.
Zlín: Dostál - Kopečný, Jugas, Janíček, Matejov - Štípek, Živulič, Traore, Vukadinovič - Diop, Beauguel. Trenér: Páník.
Španělsko: Slovan Liberec - Sturm Štýrský Hradec 1:1 (0:0)
Branky: 48. Ekpai - 53. z pen Kienast.
Liberec: Dúbravka - Mikula, Coufal (46. Machuča), Kouřil, Bartošák (77. Kerbr) - Karafiát - Ekpai (67. Šulc), Bosančič (60. Obročník), Potočný, Vůch - Graiciar (46. Micovčák). Trenér: Trpišovský.
Portugalsko: FK Jablonec - Šachtar Doněck 2:2 (1:1), penalty 5:4
Branky: 34. z pen. Pospíšil, 52. Doležal – 37. Ferreyra, 57. Dentinho. Rozhodující penaltu proměnil Mehanovič.
Jablonec: Hrubý - Masopust, Pernica, Hübschman (65. Beneš), Zelený - Pospíšil (65. Kubista), Jiráček (65. Trávník) - Diviš (46. Jankovič), Považanec (46. Mehanovič), Hanousek (46. Lárusson) - Doležal (81. Mihálik). Trenér: Klucký.

Reklama

Související témata: