Hlavní obsah

Sparta - Ferencváros 0:0Konec kanonády, Letenští hráli s týmem z Budapešti bez branek

Aktualizováno

Kanonáda, kterou předváděli v minulých přípravných zápasech, tentokrát ustala. Fotbalisté pražské Sparty na soustředění ve Španělsku remizovali s čtvrtým týmem maďarské ligy Ferencvárosem 0:0. Letenští se ve Španělsku ještě utkají se Zenitem Petrohrad.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář David Bičík gól neinkasoval.

Článek

Sparta v posledních čtyřech zápasech dosáhla výsledků 4:0, 5:1, 5:0, 5:0. Ve druhém utkání na soustředění ve Valencii tentokrát žádný gól nepadl. Bezbrankový stav se mohl změnit především deset minut před koncem, kdy Lafata sklepl míč pro Václava Kadlece. Navrátilec do sestavy ovšem ve velké šanci zblízka přestřelil.

Za Spartu letos poprvé nastoupil zkušený brankář Bičík, kterého však hráči Ferencvárose až na jednu situaci z úvodu moc neprověřili. Český vicemistr si vypracoval několik slibných příležitostí, ale žádnou neproměnil.

"Narazili jsme na velmi kvalitního soupeře, který výborně bránil a my jsme se v koncovce tak úplně lehce neprosazovali. Zápas nicméně hodnotím dobře, neinkasovali jsme a jeho úroveň se mi líbila," říká na klubovém webu trenér David Holoubek.

Mimo sestavu je zatím Costa, který se vrátil z mistrovství Afriky. "Je velmi unavený. Neměl v podstatě žádnou dovolenou, žádné volno. Teď se věnuje regeneraci a bude ještě chvilku trvat, než bude připravený do utkání," avizuje kouč.

Přípravný fotbalový zápas ve Španělsku:
Sparta Praha - Ferencváros Budapešť 0:0
Sparta: Bičík - Sáček (74. Karavajev), M. Kadlec (62. Vatajelu), Holek, Hybš - Ch. Frýdek, Havelka, Vácha, Čermák, V. Kadlec - Lafata. Trenér: Požár.

Reklama

Související témata: