Hlavní obsah

Plzeň ladí ve španělském Hong Kongu. To jsou panoramata, rozplývá se Limberský

Benidorm

Teplý větřík pohupuje větvemi olivovníků, co chvíli počechrá hladinu bazénu luxusního komplexu Melia Villaitana. U modrých lagun, které se vinou mezi nízkými hotelovými vilkami, se sluní fotbalisté Plzně. „To jsou panoramata," paroduje obránce David Limberský hlášku legendárního filmového Homolky.

Foto: Robert Neumann

Tady bydlí fotbalisté Plzně na soustředění ve Španělsku.

Článek
Fotogalerie

Nepřehání. Na jedné straně horské masívy, na druhé v dáli mořský záliv španělského letoviska Benidorm s typickým lesem mrakodrapů. V přívětivém místě valencijského regionu se chystá na jaro lídr české ligy.

„Pláštěnky měníme za plavky," prohodí s úsměvem kapitán Viktorie Roman Hubník. Naráží na fakt, že Západočechy na nedávném soustředění v 80 kilometrů vzdálené Olivě často skrápěl déšť. Jednou dokonce pláže pokryl sníh. V Benidormu, který je pro velký počet vysokých budov přezdívaný místními španělský Hong Kong, podobný scénář nehrozí. Teploty od jejich úterního příjezdu šplhají k 20 stupňům.

Hubník vzápětí potvrzuje, že svá slova myslel vážně a vrhá se do vyhřívaného venkovního bazénu. „Hube, kolik má ta voda?" táže se záložník Milan Petržela. „Tak pětadvacet," tipuje Hubník. „Osmadvacet," rozčísne dohady až recepční hotelu. Tato cifra přihlížejícím dodá kuráže a vrhají se za kapitánem.

„Je to tady vážně super. Perfektní je také to, že tréninková hřiště jsou součástí areálu. Nemusíme jezdit autobusem," lebedí si brankář Matúš Kozáčik. K dispozici jsou dvě velké a dvě menší plochy s výborným pažitem. Hráči k nim dojdou asi za dvě minuty. Únavu setřásají v lázních, také ty jsou součástí komplexu.

Tým Romana Pivarníka čekají v rámci soustředění ještě tři přátelské zápasy (už ve čtvrtek Plzeň remizovala 0:0 s CSKA Moskva). V neděli Západočechy prověří moldavská Dacia Kišiněv, ve středu se utkají s dánským Odense, o soupeři pro čtvrtek se jedná. O den později se viktoriáni vracejí domů. Do jara vstoupí v sobotu 18. února domácím duelem proti Příbrami.

Reklama

Související témata: