Hlavní obsah

Blšany nedaly penaltu, přesto se loučily s ligou vítězstvím

BLŠANY

Blšany se po osmi letech loučily s první fotbalovou ligou a hrstce nejvěrnějších diváků věnovali vítězství. Poslední tým tabulky sice neproměnil penaltu, přesto v sobotu porazil Zlín 3:2. Ale na jeho sestupu to už nic nemohlo změnit.

Článek

Oba týmy předváděly útočný a bezstarostný fotbal, v němž byli sice aktivnější domácí, ale první gól dali hosté. V 10. minutě poslal míč za obranu Dobeš, Zapletal si ho zpracoval a trefil přesně k tyči. Na gól odpověděly Blšany už za tři minuty brejkem, při němž Michal vystřelil a Červenkou tečovaný míč skončil na tyči.

V 19. minutě Novák vyrazil zatoulaný centr Devátého na roh. Devátý rohový kop rozehrál a Brunclíkova hlavička se od tyče odrazila do sítě. Vzápětí mohli jít domácí do vedení. Škripec ve skluzu zahrál rukou, ale Pešír z penalty namířil jen do tyče. Trest přišel ve 36. minutě, kdy vyslal Činčala hlavou do sóla Krause a zlínský kanonýr s přehledem překonal Bučka.

Činčala trefil jen břevno

O šance na obou stranách nebyla nouze ani v dalším průběhu. Činčala po hodině hry zblízka trefil brankáře. V 69. minutě centroval zleva Pešír, Švach míč srazil rukou a domácí zahrávali druhý pokutový kop. Kapitán Vorel se s tím vypořádal mnohem lépe než Pešír a vyrovnal. V 71. minutě mohli hosté znovu strhnout vedení na svou stranu, ale Činčalova střela otřásla jen břevnem.

V 87. minutě pronikl zleva Volek, jeho střela byla zablokována, ale dobíhající Klasna dal při svém ligovém debutu vítězný gól domácích. Šest set diváků je pak při ligové derniéře vyprovázelo potleskem.

Blšany - Zlín 3:2 (1:2)
Branky: 20. Brunclík, 71. Vorel z pen., 87. Klasna - 10. Zapletal, 36. Kraus. Rozhodčí: Adámek - Ondo, Pospíšil. ŽK: Michal, Klasna - Červenka, Činčala. Diváci: 626.
Blšany: Buček - Broschinský (46. Loos), Vorel, Trapp, Krejčík - Michal, Brunclík, Devátý, Zeher (80. Klasna) - Polodna (60. Volek), Pešír. Trenér: Bílek.
Zlín: Novák - Vidlička, Zbožínek, Švach, Červenka - Zapletal (74. Janíček), Opiela (52. Vrtělka), Dobeš, Škripec (84. Žemlík) - Kraus, Činčala. Trenér: Blaha.

Reklama

Související témata: