Hlavní obsah

Někteří berou prášky, jiní sahají po alkoholu. Pivarník si čistí hlavu na motorce

Robert NeumannSport.czPrávo

V pondělí odpoledne dal týmu na soustředění ve španělském Benidromu volno a vyrazil na golf. Pokud by ale měl trenér fotbalové Plzně Roman Pivarník více času, sáhl by po motorce. Od mládí má pro ni slabost. Přidal by se k němu i šéf Viktorie Adolf Šádek – občas si spolu v Plzni vyrazí na projížďku.

Foto: archiv Romana Pivarníka

Trenér fotbalové Viktorie Plzeň Roman Pivarník a jeho hobby.

Článek

„Zvažovali jsme, že si ji půjčíme. Měli jsme chuť se projet. Nebyl k tomu ale prostor," říká Pivarník. Auta, a především motorky, to je jeho krevní skupina. Sen pořídit si kultovní Harley Davidson si splnil už dávno. Luxusní značce je věrný doposud, jen ze sportovních variant přešaltoval na turistickou.

„Teď jsem kochací typ. To přijde s věkem. Před rokem jsem si pořídil pohodlnější typ, opravdu jen na svezení, nikoli na závodění. Komfort je důležitý, abych nebyl utahaný, protože podnikám i delší trasy," uvádí Pivarník. Když je volno, je schopen jet ze Štruncových sadů až domů do Olomouce a zpátky.

V Prešově mu přezdívali Doktor House

„To je úplně v pohodě. Vyhýbám se všem dálnicím, beru to přes neznámý městečka a vesnice. Rád totiž poznávám nový místa," podotýká slovenský kouč, kterému při angažmá v Prešově přezdívali Doktor House, a to nejen pro jeho výraznou podobu se známou seriálovou postavou. S Housem ho pojí právě i harley.

Ježdění mu pomáhá smývat stres z fotbalu. Trénuje šestnáct let, na lavičce chce vydržet dalších patnáct. „Proto musím umět vypnout. A to se mi daří nejlíp v sedle motorky," tvrdí Pivarník. Někdo řeší stres prášky, někdo alkoholem. Tyto dvě varianty Pivarník zavrhl. „Kdybych šel za kamarády popovídat do hospody, stejně by se probíral jen fotbal. To nepotřebuju. Na motorce na mě nemluví," pochvaluje si brzy padesátiletý trenér.

Motorku využíval k cestám na trénink na všech trenérských štacích, Plzeň není výjimka. Neřeší dopravní zácpy, kolonu jednoduše předjede. „Nevyrušují mě telefony. Mám sice handsfree sadu, ale nepoužívám ji. Na displej se podívám, až když zastavím. A můžu zaparkovat klidně na Václaváku, netýkají se mě modré zóny, paráda," culí se.

Motorce propadl i plzeňský šéf Šádek

Jeho synové, 17letý Lukas a 6letý Samuel, zdědili lásku k motorkám po něm. S Lukasem projezdili celé Slovensko a velkou část Rakouska. A Samuel už „drandí" na malé čtyřkolce po zahradě u domu v Olomouci. „Postavím mu kužely a on mezi nimi projíždí. Moc ho to baví," doplňuje Pivarník.

Většinou je sólo jezdec. V poslední době však čas od času vyráží na projížďky se Šádkem. Plzeňský šéf na motorce dlouho nejezdil, teď ho ale zase chytla. „Pan Šádek je výborný parťák, disciplinovaný," chválí kouč svého nadřízeného. „Akorát je horší, že když po hodině zastavíme, mám na mobilu tři sta zmeškaných hovorů," dodává s úsměvem Šádek.

Reklama

Související témata: