Hlavní obsah

Máme lepší vzájemné zápasy, liboval si po výhře nad Hradcem jihlavský kouč

V mimořádně vydařenému prvnímu poločasu, v němž nastříleli Hradci tři góly, položili fotbalisté Jihlavy základ vítězství v předehrávce 18. ligového kola, kterou po pauze provázelo husté sněžení. V tabulce dosud předposlední celek z Vysočiny svého soka bodově dohnal a zásluhou lepšího skóre i přeskočil.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost Davise Ikauniekse z Jihlavy po vstřeleném prvním gólu v utkání s Hradcem.

Článek
Fotogalerie

Na konečném triumfu Jihlavských 3:1 se úvodními dvěma trefami podílel lotyšský útočník Davis Ikaunieks. „Byl to můj nejpovedenější zápas od loňského letního příchodu. První půle byla takřka z říše snů. Mohl jsem možná dosáhnout i na hattrick, ale i tak jsem spokojený. Jen jsme se neměli po přestávce tolik zatáhnout," říkal třiadvacetiletý Ikaunieks.

Třetí branku Jihlavy přidal Pavel Dvořák, který z postu podhrotového hráče doplňoval útočné duo Ikaunieks - Rabušic. „Nevěděl jsem, co s balónem, a tak jsem vypálil. Spadlo to tam," usmíval se. Na Vysočinu Dvořák přestoupil před rokem a půl právě z Hradce. „Mám to tam rád. Prožil jsem na východě Čech hezké období a v hradeckém mužstvu mám pořád hodně kamarádů. Nepřeju mu nic zlého. Teď jsme ovšem konkurenti v boji o záchranu, a tak mám obrovskou radost, jak nám střetnutí vyšlo," potěšila ho hladká výhra.

Bílkovi risk vyšel

Kouči Jihlavy Michalu Bílkovi vyšla sázka na ofenzívní základní jedenáctku. „Vyplatilo se. Do přestávky jsme hosty předčili skoro ve všem. Vybojovali jsme strašně cenné tři body, a díky tomu, že jsme zvítězili o dva góly, máme i lepší bilanci ze vzájemných utkání. To nám může na konci sezóny přijít vhod," domníval se.

Hradečtí na premiérové body v odvetné části soutěže stále čekají. „Netuším, co se s námi v první půli dělo. Tolika hrubek v defenzívě jsme se už dlouho nedopustili. Vysoké vedení jsme domácím sami darovali. Po změně stran jsme se sice výrazně zlepšili, avšak na nějaký zvrat už bylo pozdě," smutnil obránce Jakub Chleboun.

Ani trenér Hradce Milan Frimmel nechápal katastrofální vstup svého celku do zápasu. „Šli jsme do něj s nějakým taktickým záměrem, avšak ten se s inkasovanými góly brzy zhroutil. Jihlavští důsledně potrestali naše chyby. Druhý poločas byl na sněhu z naší strany už mnohem lepší, avšak bylo znát, že soupeř se vzhledem k vysokému vedení už nikam moc nehnal," hodnotil Frimmel nepovedené střetnutí.

Reklama