Hlavní obsah

Záchranář Koné je za hvězdu. Píše o něm celá Evropa

Praha

A pak že český fotbal nikoho moc nezajímá. Teď se o něm mluví po celé Evropě. A nemůže za to žádná z hvězd Plzně, Slavie či Sparty, ale útočník Slovácka Francis Koné. Jeho hrdinský počin, kdy pomohl po ošklivě vyhlížející srážce s obráncem Krchem brankáři Bohemians Martinu Berkovcovi, zaznamenala média po celé Evropě. Koné je pro ně hrdinou, o jeho činu píše třeba anglický Daily Mail či třeba Mirror.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Berkovec z Bohemians.

Článek

Útočník má v popisu práce pohotovost a také musí mít tah na branku. Koné přesně tohle ukázal a ani nemusel dát gól. Když viděl brankáře soupeře bezvládně ležet na zemi, na nic nečekal, ani na doktora. Tady šlo o život, proto se snažil Berkovcovi vytáhnout jazyk, aby mohl dýchat.

Gólman Klokanů, který je v Ďolíčku na hostování z konkurenční Slavie, skončil na nosítkách, ale bude v pořádku. Už z nemocnice napsal na sociální síti vzkaz svému zachránci. „Rád bych poděkoval Francisi Konému za záchranu a jeho mimořádný čin během utkání," uvedl gólman.

 

#podekovani#franciskone#prvnipomoc#fotbalistinejsouhloupi#dekuju#budepotrebazubar#0:0#bohemka×slovacko#⚽

Příspěvek sdílený Martin Berkovec (@89berky),Úno 25, 2017 v 12:22 PST

Daily Mirror si všímá toho, že záchranářskému počinu dali přednost oba kouči před hodnocením zápasu. „Fotbal musí stranou, nejdřív bych chtěl poděkovat hráči soupeře Konému," řekl trenér domácích Miroslav Koubek. „Klobouk dolů před ním za to, co udělal," doplnil trenér Slovácka Michal Kordula.

Hlavně ať jsou oba hráči v pořádku, přál si hrdina

Šestadvacetiletý Koné navíc podobný kousek nepředvedl poprvé. Útočník, jenž hrál také v Thajsku, Ománu, Portugalsku, Maďarsku, Togu a Pobřeží slonoviny, už takhle na trávníku pomáhal čtyřikrát. „Tahle srážka vypadala hrozivě. Hned jsem se snažil pomoci. Hlavně ať jsou oba hráči v pořádku," nechal se slyšet útočník.

Daily Mirror pak také uvádí, že záchranářský počin byl tím nejzajímavějším, co duel nabídl. Skončil totiž bezbrankovou remízou. O hrdinství hráče Slovácka se zmiňují nejen na Ostrovech, ale zaznamenala jej i média v Polsku, Německu či Francii.

Reklama

Související témata: