Hlavní obsah

Bude se v Plzni kácet Vrbův strom? Bookmakeři vidí kouče blíž Letné

Praha

Dva mistrovské tituly, dva postupy do Ligy mistrů. Trenér Pavel Vrba udělal z provinční Plzně fotbalovou fabriku. Není proto divu, že se tam dočkal obdoby pomníku - při odchodu k české reprezentaci a zároveň k jeho padesátinám mu městský obvod Slovany věnoval vzrostlou vrbu s pamětní deskou v parku Chvojkovy lomy. Generální manažer Viktorie Adolf Šádek nedávno bonmotem pohrozil, že strom porazí. Pokud Vrba odejde do konkurenční Sparty...

Foto: fc-anji.ru

Koho bude Pavel Vrba dirigovat příště...?

Článek

Bývalý kouč české reprezentace skončil v zimě v ruské Machačkale a je volný. Velké lákadlo pro oba české fotbalové obry, jimž start jara nevyšel podle představ.

Pavel Vrba je podle zákulisních informací znovu v kontaktu s Viktorií, její vedení čeká, jak dopadne nedělní šlágr na Slavii. Po porážce v Jablonci ovšem vstoupila do hry i Sparta, která kouče oťukávala již na podzim. Majitel Daniel Křetínský se s Vrbou tento týden znovu sešel.

Takže kdo s koho? Na další Vrbovo angažmá už si lze také vsadit. A je zajímavé, že se bookmakeři přiklánějí k názoru, že spíš trenér zamíří na Letnou, než aby se vracel do Štruncových sadů.

Pavel Vrba 1.4.2017:
Bude hlavní trenér Sparty2,30
Nebude hlavní trenér Sparty1,50
Bude hlavní trenér Plzně4,00
Nebude hlavní trenér Plzně1,20

Jedinou překážkou je jeho plzeňská minulost

„V Plzni si zakládají na systematické práci, navíc je klub stále na 100 procent ve hře o titul. Trenérský veletoč by tak byl proti jejich přesvědčení. To Sparta zabředla do nečekané krize, chybí jí generál na hřišti i na lavičce, to je výrazné ano pro Vrbu. Vlastně jedinou překážkou je jeho plzeňská minulost. Bez této zátěže by byl kurz skoro tutovka," soudí Ladislav Pavlis, vedoucí bookmaker Tipsportu.

Renomovaný kouč má ovšem víc možností. Stále ho prý nejvíc láká návrat do Ruska, jež nabízí mnohem štědřejší podmínky.

„Má teď z Ruska peněz dost a úplně je asi nepotřebuje. Ale jeho nároky a ambice bude jen málokdo schopen splnit," řekl na Vrbovu adresu majitel plzeňského klubu Tomáš Paclík při úterní debatě se studenty VŠE.

Reklama

Související témata: