Hlavní obsah

Nečekaný hrdina hollywoodského střihu: Narození dcery, pak gól. Asi osud, září Frydrych

Praha
Aktualizováno

Reakce sešívaných na rozhodující gól šlágru s Plzní byla spontánní. Vytvořili pod jásajícími fanoušky řadu a pomyslným houpáním mimina naznačili, komu zlatou trefu věnují. „Gól je samozřejmě pro manželku a dcerku, která se nám ve středu narodila,“ září obránce Michal Frydrych, jehož hlavička v 88. minutě vydláždila Slavii ve fotbalové lize dálnici k titulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha (zleva): Michael Lüftner, Milan Škoda, Michal Frydrych, Simon Deli a Stanislav Tecl oslavují jediný gól utkání 19. kola ePojištění.cz ligy proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Plzeň po prohře se Slavií

Slavia po výhře nad Plzní

Trenér Slavie Šilhavý o výhře nad Plzní

Sedmadvacetiletý odchovanec ostravského Baníku napsal v Edenu příběh podle hollywoodského scénáře. Novopečený otec prvorozené dcery byl hlavním hrdinou zápasu, co víc byste chtěli. „Asi to je osud. Vzhledem k porodu byl můj týden samozřejmě dost hektický. Spal jsem trochu míň, než bych si představoval, o to víc jsem se ale snažil dělat všechno tak, jak se má. A ani jeden trénink jsem nevynechal," libuje si.

Malá Michaela se mu narodila těsně před půlnocí ze středy na čtvrtek. Jeho cíl pro nedělní šlágr byl tedy jasný. „Plán byl hezký, ale já přece jen tolik gólů nedávám... A vidíte, nakonec jsem právě já střelcem. Nepřipadám si jako hrdina, vítězství je dílem týmového výkonu. Za dceru dám zápisné a ještě asi přidám večeři pro tým," culí se.

Žádná náhoda, libuje si Šilhavý

Při gólu do puntíku naplnil svou roli. „Mám za úkol zavírat zadní tyč. Udělal jsem tedy při rohu přesně svou práci. Někdo centr prodloužil ke mně - a já se soustředil už jen na to, abych trefil odkrytou bránu," usmívá se Frydrych.

„Je to silný, charakterní kluk, který to má vydřené. Po porodu dcerky jsem mu moc přál, aby zrovna on rozhodl. Je silný při standardkách i v soubojích. Není tedy žádná náhoda, že rozhodl hlavou," chválí svého žolíka trenér Jaroslav Šilhavý.

Právě díky Frydrychově gólu se sešívaní v čele tabulky utrhli. Teď už se Slavia nemůže schovávat za minimalistický cíl, umístění do třetího místa. „Takový cíl od vedení máme. Ale vyhrávat nás baví a víme, že bitvu o titul teď máme ve svých rukou. Do konce je ještě spousta kol, ale když všechno vyhrajeme, můžeme slavit," těší se čerstvý otec a nečekaný hrdina.

Reklama