Hlavní obsah

Slavia se topí v euforii. Titul máme ve svých rukou, potěšil kouč Číňany i fanoušky

Praha

Teď už záleží jen a jen na nich. Na slávistech, kteří se zase o něco přiblížili vysněnému titulu. „Vím,“ přikývl kouč sešívaných Jaroslav Šilhavý, když nejvyšší klubový boss Tvrdík přivedl do šatny celou čínskou suitu uchvácenou z toho, že jejich Slavia nakonec v šlágru jara přece jen udolala mistrovskou Plzeň a vede ligu už o čtyři body. „Máme to ve svých rukou,“ souhlasil trenér, že vše jde podle plánu.

Trenér Slavie Šilhavý o výhře nad PlzníVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Plzeň po prohře se Slavií

Slavia po výhře nad Plzní

Trenér Slavie Šilhavý o výhře nad Plzní

Dlouho to ale podle něj v Edenu nešlo. Slavia poločas taktizovala, po přestávce se sice nadechla, změnila rozestavení a posílila ofenzívu o Mešanoviče a v závěru dokonce i o Tecla, ale nic z toho. A dokonce, ani když po vyloučení Řezníka začala s dvacetiminutovou přesilovkou.

Až hlavičkující Frydrych ji v samém závěru spasil. Trefou, která Slavii přiblížila titul, na nějž v Edenu čekají už osm let.

„Teď se do určité výhody dostala Slavia," byl nucen přiznat kouč mistrovské Viktorie Roman Pivarník, na jehož fotbalové dílo shlížel z horních pater vršovické tribuny i tvůrce plzeňského rozletu Pavel Vrba. Však se kolem jeho přítomnosti rozvířila spousta spekulací.

Pivarníka spekulace mrzely

„Na tlak jsem zvyklý, protože jsem pod ním neustále, ale ty spekulace mrzely. Před jedním z nejdůležitějších zápasů se řešil trenér, což odvádělo koncentraci na samotné utkání," nepopíral Pivarník, že dění uplynulých dnů vnímal. Teď ho bude vnímat ještě intenzivněji, protože spekulace neustanou. Logicky, protože Slavia má k titulu blíž než Plzeň, které ani případné vítězství v odloženém střetnutí na Bohemians k návratu na první příčku nepomůže.

Přitom imperativ vyřčený majitelem Viktorie Tomášem Paclíkem zněl a zní jasně: „Chci titul, nic jiného mě nezajímá."

„Uvidíme, jak zvládneme dohrávku s klokany. Pak se ukáže, jak dál. Bude se hrát ještě o spoustu bodů a ztratit se dá s každým," neztrácí Pivarník víru, i když porážkou v Edenu nahrál jeho tým Slavii na smeč. A dokonce mistrovský, protože teď už záleží jen a jen na ní.

„Vím to. A taky že o titul bojovat budeme, i když je ještě strašně daleko," přísahal kouč sešívaných.

„Naším prvním cílem je cesta do pohárové Evropy a zápas se silnou Plzní potvrdil, že jdeme správným směrem. Výkon i výsledek potvrdil, že se tam tlačíme. A pokud budeme dál hrát stejně poctivě a budeme podobně produktivní, může to i s titulem dopadnout," bez velkých slov sliboval Šilhavý fanouškům i čínské ekipě, že společný plán může dojít naplnění. Zvláště, když teď po výhře nad Plzní má Slavia vše ve svých rukou.

Reklama

Související témata: