Hlavní obsah

Vyloučení Řezníka? Fatální chyba, věděli po šlágru na Slavii Plzeňští

Praha

Byl to klíčový okamžik nedělního šlágru. V 72. minutě se nechal podruhé vyžlutit plzeňský obránce Radim Řezník a hosté šli do deseti. Slavia si následně v přesilovce vytvořila tlak, v závěru rozjásal Eden po rohu Frydrych, když vstřelil vítězný gól na 1:0.

Plzeň po prohře se SlaviíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trenér Slavie Šilhavý o výhře nad Plzní

Slavia po výhře nad Plzní

„Dohrávat tak důležitý zápas v deseti není dobré. Bylo to velké oslabení," povzdechl si trenér Plzně Roman Pivarník. „Samozřejmě, že to utkání ovlivnilo. Do tohoto momentu bylo vyrovnané. Bohužel se Radim nechal vyloučit, měli jsme to pak o mnoho těžší. Slavia si vypracovala šance, ze standardky udeřila," doplnil záložník Jakub Hromada.

Obě situace, po kterých vyfasoval Řezník žlutou kartu, byly téměř totožné. Při podpoře ofenzivy přišel lehce o míč, vzápětí hrozící nebezpečí hasil faulem. Hosté šli do nadějného brejku, paradoxně se však dostali do obrovské nevýhody.

„Hráč, který jde do útoku, a dostane dvakrát žlutou kartu... To je fatální chyba. Při té druhé nebyl Řezník vůbec pod tlakem, měl před sebou padesát metrů volný prostor, stačilo jen posunout Petrželovi. Právě v těchto zápasech rozhodují maličkosti, my jsme si naběhli vyloučením," zlobil se Pivarník.

Jeho tým se ocitl v deseti v této sezóně potřetí. Na Dukle dokázal vyhrát, ve skupině Evropské ligy dokonce třemi góly otočil duel s Austrií Vídeň. Do třetice to už nevyšlo. „Tři vyloučení jsou moc," konstatoval Pivarník.

Slávisté však už před Řezníkovým činem zvyšovali obrátky a posilovali ofenzivu. Kouč Jaroslav Šilhavý poslal na trávník další dva útočníky: Mešanoviče a Tecla. Přesilovka byla bonusem navíc. „Je to škoda. Hrát v deseti v tak těžkém zápase, to má vždycky negativní vliv," litoval brankář Matúš Kozáčik.

Reklama