Hlavní obsah

Schicka už asi zpátky nekoupíme... Koubka bolí černá série, která chroustá psychiku

Ještě poměrně daleko mají k absolutnímu maximu 1004 minut bez gólu v podání Zlína. Nicméně dosavadní klubový antirekord (687 minut) už překonali - fotbalisté Bohemians Praha 1905 nedali v lize branku již dlouhých 716 minut. „Může o nás někdo říci, že nehrajeme útočně...? Závarů a centrů máme dost, i důraz. Za obranu se dostaneme, ale gól nedáme. Zakončení nemá kvalitu. Asi se projevuje i nervozita, sčítá se to,“ běduje trenér Miroslav Koubek po těsné porážce 0:1 s mistrovskou Plzní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zamyšlený trenér Bohemians Miroslav Koubek.

Článek
Fotogalerie

Dohrávku odloženého podzimního duelu jste měli k dobru, ale bez efektu.

Blbý zápas, nemáme body. Ve všem jsme přitom Plzeň přehráli. Držení míče, střely, rohy - ale vyšla z toho zase nula... Zasloužili jsme si minimálně bod, šance jsme měli. Hráče hodnotím kladně, náboj v naší hře je. Dohrávku jsem nazval bonusový zápas. Odskočit z pásma ohrožení se nám nepodařilo, což je špatné. Finální řešení je špatné, nesmíme však polevit.

Plzeň má nejlepší defenzívu v lize, což vám může být pro tentokrát omluvou.

Bušíme třeba do Hubníka vzduchem. Takový způsob řešení je věcí i myšlenkového rázu, v tom jsme slabí. A pokud jde o defenzívu Plzně - myslím, že tentokrát byla velmi zranitelná, my jsme se za ni dostávali. Bylo dost pasáží, kdy jsme je dostali pod tlak. Proto je velká škoda, že jsme přesto gól nedali.

Naposledy jste skórovali 5. listopadu na Slavii a sérii bez gólu natáhli na 716 minut!

Chroustá psychiku, z toho mám obavy. Šance jsme si na jaře vytvořili všude, i v Brně nebo na Spartě. Že je máme, v tom vidím světlo na konci tunelu. V týmu je potenciál, je v něm síla. Musíme být trpěliví, nesmíme se zbláznit.

Jenže jak z toho?

Schicka už asi zpátky nekoupíme... Jsem přesvědčený, že Bohemka nehraje horší fotbal než loni. Zajímaví hráči ovšem odešli a chybí góly. Netrénuju už nic jiného než ofenzívu, žádnou defenzívu. Ohledně ní si řekneme jen rozestavení. Asi to vedu blbě. (úsměv) Mě to bolí, takovou sérii jsem nezažil. Můžu hráče navést ke způsobu řešení, góly už musejí dávat sami... Ale v zápase jsou pod jiným tlakem než na tréninku.

Od koho čekáte spásnou trefu nejvíc?

Takový Kabajev sázel góly v Estonsku, jenže tam měl kolem sebe lány prostoru. Markovič nebo Bartek odehráli spoustu ligových zápasů, ale dali v nich po patnácti gólech. V našem hráčském portfóliu je prostě malá gólovost... A taky máme po Hradci druhé nejmenší mužstvo v lize. Slavia nakonec Plzeň uskákala, protože je nejvyšší.

Reklama

Související témata: