Hlavní obsah

Vulgární nadávky, zmařený sen o derby se Spartou. Sýkora prožil hodně hořký návrat pod Ještěd

Liberec

Klíčovým mužem liberecké sestavy byl v minulých osmnácti měsících fotbalový univerzál Jan Sýkora, který v zimě přestoupil do Slavie. V dresu klubu z Edenu dorazil pod Ještěd k sobotnímu duelu 1. ligy. Šlo o hořký návrat. Remízou 1:1 ztratili Pražané sérii výher, mladý borec čelil urážkám fanoušků a ještě se vykartoval pro derby se Spartou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Sýkora ze Slavie Praha.

Článek

Byl mrzutý až běda. Jindy rozesmátý mladík byl notně vytočený. „Šlo o mrzutý návrat," posteskl si čtyřiadvacetiletý rodák z Plzně. Jeho tým měl sice na severu Čech vytrvalou převahu, ale kvůli bídě v koncovce se po sérii sedmi ligových výher musel spokojit s remízou.

„Bodová ztráta hodně bolí, protože jsme měli celý zápas převahu a několik velkých gólových příležitostí. Jenže skvělý Dúbravka pochytal hodně šancí, další jsme nevyužili naším neuměním. A inkasovali jsme z jedné pološance," lamentoval Sýkora po první jarní ztrátě Pražanů. „Hlavně nás fakt, že jsme ztratili vítěznou sérii, nesmí poznamenat do dalších utkání," říkal Sýkora.

Ač bojoval proti hráčům, s nimiž ještě na podzim sdílel šatnu, zůstával nad věcí. „S klukama jsme se před zápasem vůbec nehecovali. I na hřišti to bylo v klidu," líčil.

Zato se ke svému zděšení dočkal hodně nenávistných reakcí od některých fanoušků v libereckém hledišti. „Snad bych to radši nechal být. Rok a půl jsme za Slovan hrál, něco v jeho dresu dokázal a nikdy jsem se proti klubu nevymezoval ani jsem proti týmu nic neudělal," ošíval se Sýkora nad připomínkou vulgárních pokřiků.

„I proto jsem si ani v nejmenším nepředstavoval, že by něco takového bylo možné. Zarazilo mě to, ale co mohu dělat?! Nic," krčil rameny Sýkora, jenž se po zimním přesunu do Edenu stal rychle klíčovou postavou i v týmu Jaroslava Šilhavého.

Minimálně v nejbližším utkání však bude v sestavě Slavie chybět. V Liberci viděl čtvrtou žlutou kartu v sezóně a o nadcházející derby s pražskou Spartou tudíž přijde. „Když jsem do souboje s protihráčem šel, hned jsem stahoval nohy, protože jsem si uvědomil, že mám tři karty," říkal Sýkora, jenž ještě ze země omluvně gestikuloval směrem k rozhodčímu. „Hned jsem věděl, že je zle. Ale nebyl to zákrok na žlutou kartu, určitě byly v zápase horší, které sudí netrestal," usmál se hořce, když rozčarovaný opouštěl liberecký stadión.

Reklama

Související témata: