Hlavní obsah

Vůch dostal pokutu za negativní komentář k absenci v zápase

Liberecký fotbalista Egon Vůch dostal pokutu v řádu desetitisíců korun za to, že na sociální síti negativně komentoval svou absenci v nominaci na sobotní ligové utkání s pražskou Slavií. Šestadvacetiletý hráč se omluvil fanouškům a zúčastní se tréninků mládežnického výběru Slovanu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slovanu Liberec Egon Vůch a trenér Jindřich Trpišovský.

Článek

Vůch v reakci na nezařazení do týmu vystavil na instagram obrázek vztyčeného prostředníčku s vulgárním nápisem v angličtině a připojil komentář: "Když přijdeš na zápas a nemáš tam dres + ti k tomu nikdo nic neřekne, že nejsi v nominaci. To je ubohost."

Později příspěvek stáhl, ale událost s ním dnes řešil sportovní ředitel klubu Jan Nezmar.  „S Egonem jsem vše probral v průběhu pondělí. Omluvil se, což byl základ. Dostal finanční pokutu a v našem prvním týmu bude nadále působit podmínečně. Nesmí se tedy dopustit žádného dalšího prohřešku. Navíc ještě dostal takový alternativní trest v podobě práce v rámci klubu," prohlásil pro Sport.cz Jan Nezmar.

"Věděl jsem, co mě bude čekat. V emocích jsem bohužel udělal takovou věc, že jsem si v té chvíli ani neuvědomoval, co to může způsobit, jakou si můžu osobně udělat špatnou reklamu. Bylo to v nervech, nepočítal jsem s tím, že to bude mít takový dopad," řekl Vůch pro klubovou televizi.

"Chtěl bych se všem lidem ve Slovanu a kolem fotbalu omluvit. Dostal jsem pokutu, kterou jsem přijal. Mrzí mě, že si to lidi přebrali, že to bylo něco proti klubu, tak to nebylo," dodal Vůch.

Podle trenéra Jindřicha Trpišovského nebyl hráč v nominaci na utkání ze zdravotních důvodů. "V pátek odešel po třech minutách z předzápasového tréninku. Pak to beru tak, že není připravený ani na zápas," řekl Trpišovský po utkání.

"Dnes před tréninkem jsem se klukům omlouval za to, že jsem nemohl být k zápasu. Omluvil jsem se i panu Trpišovskému. Vypadalo to, že to směřovalo k němu, ale nemyslel jsem to tak," doplnil Vůch.

V rámci trestu bude trénovat mládež. "Tento týden bych měl být každý den na tréninku mládeže. Já to neberu jako trest, budu jedině rád, když tam budu. Šlo spíš o to, abych si uvědomil, že tohle si klub nezaslouží," dodal Vůch, který měl problémy s disciplínou i v předchozích angažmá.

Reklama

Související témata: