Hlavní obsah

S Plzní jsem nejednal, tvrdí Látal. Spartu nekomentuje, Levski odmítl

Je volný, o nabídky tudíž nemá nouzi. Fotbalový internacionál Radoslav Látal už se stal trenérem roku na Slovensku i v Polsku a poté, co nedávno podruhé skončil v Gliwicích, o něm uvažuje nejeden přední český klub. V souvislosti s vicemistrem Evropy z roku 1996 se spekulovalo jak o Plzni, tak o Spartě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Radoslav Látal je momentálně volný.

Článek

Neskrývá, že volno mu přijde vhod. „Dva roky práce v Polsku mi daly docela zabrat. Teď si volnějšího programu užívám a čekám, co bude dál," konstatoval Radoslav Látal, když se v úterý dopoledne ve strahovském sídle FAČR zúčastnil uvedení vicemistrů Evropy z Anglie do síně slávy.

Nedávno se objevila informace, že Látala oslovila Plzeň. Viktoria ji dementovala - a důrazně proti je i sám kouč.

„Některé kluby se mi ozvaly, ale s Plzní jsem v kontaktu nebyl. A úplný nesmysl pak je, že jsem po ní údajně chtěl moc peněz," ujišťuje Látal.

A co Sparta, která místo Davida Holoubka přivedla Petra Radu? „Další nabídky už nechci komentovat," říká Látal.

Výjimku udělá ohledně zahraniční možnosti. „Ozvali se mi z Levski Sofia. Už jsme se bavili i o smlouvě, ale přiznám se, že tam se mi moc nechtělo."

Gliwice během prvního angažmá v Polsku dovedl do pohárové Evropy. Druhá éra už tak úspěšná nebyla. „Nechal jsem se majitelem klubu přesvědčit, abych se tam vrátil. Asi to byla chyba, druhé působení už tak dobré nebylo," vyčítá si teď Látal.

Reklama

Související témata: