Hlavní obsah

Mladé Boleslavi budou delší dobu chybět Šeda a smolař Fabián

Fotbalisté Mladé Boleslavi se budou muset delší dobu obejít bez brankáře Jana Šedy a záložníka Tomáše Fabiána. Zatímco Šeda bude po operaci slepého střeva chybět zhruba měsíc, Fabián si vážně poranil koleno a čeká ho několikaměsíční pauza.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Jan Šeda.

Článek

Pro sedmadvacetiletého Fabiána jde o další těžkou ránu, jelikož se zraněními bojuje celou kariéru. Zdravotní problémy mu za posledních šest sezon dovolily odehrát jen 16 ligových zápasů. Nyní si znovu vážně poranil koleno.

"Už je po operaci. Má tam poraněný meniskus a natržený postranní vaz. Takže nám zas bude dlouho chybět," řekl trenér Martin Svědík po remíze 0:0 s Jabloncem.

Zkušený jednatřicetiletý Šeda vstoupil do jara jako brankářská jednička, ale během reprezentační přestávky měl problémy se slepým střevem a i on musel na operaci. "Teď je v rekonvalescenci a chybět bude zhruba měsíc," sdělil Svědík.

Do branky tak má nyní k dispozici reprezentanta do 21 let Luďka Vejmolu, který si proti Jablonci připsal první ligový start v kariéře a hned ho okořenil vychytanou nulou. Dvojku dělala podzimní jednička Jakub Diviš, který měl v zimě namířeno do zahraničí, ale z přestupu na poslední chvíli sešlo poté, co Boleslav z administrativních důvodů nemohla získat ze Sparty Viktora Budínského.

"Už v zimě jsme si říkali, že dáme Luďkovi Vejmolovi šanci, protože je to kvalitní gólman. Věřím, že mu nula proti Jablonci pomůže do dalšího vývoje. Zvládl to velmi dobře," dodal Svědík.

Reklama

Související témata: