Hlavní obsah

Trest za nadávky. Plzeňský šéf a zároveň místopředseda ligy Šádek platí pokutu

Praha
Aktualizováno

Disciplinární komise potrestala Adolfa Šádka, generálního ředitele Viktorie Plzeň, za nevhodné chování v utkání s Teplicemi pokutou 40 tisíc korun. Delegát zápasu Václav Krondl do zápasi uvedl, že činovník Viktorie vulgaritami častoval nejen rozhodčího Pavla Julínka, ale i samotného Krondla - a také celou komisi rozhodčích, jejímž je Krondl členem. Po zápase prý Šádek delegátovi dokonce vyhrožoval. Pikantní je, že plzeňský činovník je zároveň místopředsedou ligy...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský generální manažer Adolf Šádek během utkání s Teplicemi.

Článek

Krondlova zpráva nezapadla, disciplinárka Šádkův připad prošetřila.

„Vyhodnotili jsme předložené informace tak, že došlo ze strany pana Šádka k disciplinárnímu přečinu. Emotivní výroky učiněné v průběhu utkání jsme vyhodnotili jako nepatřičné a uložili trest peněžité pokuty odpovídající závažnosti, intenzitě a zároveň v kontextu jiných rozhodnutí disciplinární komise v obdobných věcech," vysvětluje předseda fotbalového tribunálu Richard Baček.

Komise naopak zastavila řízení s Tomášem Stránským, masérem Sparty, za nevhodné chování po utkání na Slavii. Sešívaní si stěžovali, že se po závěrečném hvizdu derby vydal pod sektor hostujících příznivců se šálou s nápisem "Anti Slavia".

„Chování pana Stránského nenaplnilo skutkovou podstatu disciplinárního přečinu, ale od člena realizačního týmu je to krajně nevhodné. Naopak by měl jít příkladem v pozitivním duchu fandění a ne negací," komentuje Baček.

Barák jeden zápas stojí

Druholigový Baník Ostrava dostal pokutu 75 tisíc korun za to, že jeho fanoušci v duelu v Prostějově používali a házeli pyrotechniku. Domácí klub musí zaplatit za porušení povinností pořadatele 25 tisíc.

Slavii udělila komise pokutu 70 tisíc kvůli výtržnostem fanoušků, kteří poškodili zařízení stadiónu v Karviné. Slezský klub dostal pokutu 50 tisíc za porušení povinností pořadatele.

Kvůli čtyřem žlutým kartám čeká trest na jedno kolo slávistu Antonína Baráka, dvojici z Bohemians 1905 Daniela Krcha s Josefem Jindřiškem, brněnského Jakuba Řezníčka, mladoboleslavského Marka Matějovského a Jeana-Davida Beauguela ze Zlína.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články