Hlavní obsah

Dukla - Jihlava 4:1Senzací povzbuzená Vysočina spáchala na Julisce naivní harakiri

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Hronek 0 : 1
15. Kušnír 1 : 1
17. Miloševič 2 : 1
29. Holenda 3 : 1
54. Miloševič 4 : 1
Záznam online reportáže

Malovali si, jak na Dukle naváží na senzační výhru nad Spartou. Místo toho však fotbalisté Jihlavy v úvodním duelu 25. ligového kola pořádali den otevřených dveří a na Julisce prohráli 1:4. Své první dva góly v české soutěži zaznamenal Srb Branislav Miloševič. Zatímco Dukla aspoň na čas vystoupala do první poloviny tabulky, Vysočina zůstává předposlední a po víkendu může ztrácet na záchranu více než stávající jeden bod.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Branislav Miloševič z Dukly (vlevo) a Yani Urdinov z Jihlavy.

Článek
Fotogalerie

Jihlava v lize venku 15krát za sebou nevyhrála. Naposledy zvítězila právě na Julisce, kam přijela posílena výhrou nad Spartou. Však také hned od začátku dávala najevo, že chce hrát aktivně a útočně. A tak nebylo divu, že již v 5. minutě vedla. Zatímco proti Spartě přihrál Hronek na vítězný gól Ikaunieksovi, tentokrát si role vyměnili. Mladý Lotyš poslal do vápna střílenou přihrávku a Hronek bez přípravy sklepl míč za záda bezmocného Rady.

Vysočina se ovšem z vedení radovala jen deset minut. Pak vyprodukovala jednu hrubku těsně před vlastní šestnáctkou a další ve vápně, takže Kušnír lacino vyrovnal. A jen za další dvě minuty se skóre otočilo úplně. Podaný vyslal do vápna přesný centr a Miloševič hlavou poslal míč o zem mezi nohama gólmana Hanuše do branky.

Důrazná výstraha Jihlavě nestačila, dál pokračovala se zcela odkrytou obranou. Nebyl proto žádný div, že Olayinka snadno obešel Hronka, centrem na zadní tyč našel Holendu a zkušený útočník nadělil Hanušovi již druhé jesle - 3:1 v 29. minutě!

Ani obrana Dukly nebyla skálopevná. Jihlavský Rosa trefil zblízka tyč a pak museli být domácí moc a moc rádi, že Batioja zakončující do odkryté branky trefil jen Štetinu.

Po přestávce se mužem zápasu definitivně stal Srb Miloševič. Brankáře přehodil elegantním lobem a nešťastný Hanuš se poté kvůli zranění nechal vystřídat. Narůstající výprask srazil Jihlavu do kolen. Po gólu volala také Korešova tutovka, další Holendova trefa kvůli ofsajdu neplatila.

Fotbalová liga - 25. kolo:
Dukla Praha - Vysočina Jihlava 4:1 (3:1)
Branky: 17. a 54. Miloševič, 15. Kušnír, 29. Holenda - 5. Hronek. Rozhodčí: Jílek - Kříž, Vlasjuk. ŽK: Holenda (Dukla). Diváci: 1032.
Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Šimůnek, Podaný - Hanousek, Tetour, Mustedanagič (62. Koreš) - Miloševič (77. Brejcha), Holenda, Olayinka (87. Juroška). Trenér: Hynek.
Jihlava: Hanuš (57. Rakovan) - Vaculík, Krejčí, Rosa, Urdinov - Štěpánek - Fulnek, Ikaunieks, Hronek (61. Tlustý), Batioja (88. Popovič) - Dvořák. Trenér: Jinoch.

Reklama

Související témata: