Hlavní obsah

Balón si mě našel a nikdo mě nepokryl, popsal teplický Hora vítěznou hlavičku

Josef PešoutSport.czPrávo

Fotbalisté Teplic pokračují v úspěšné ligové sérii. V posledních dvanácti kolech nasbírali sedm výher, tři remízy a jen dvakrát odešli poraženi. Poradili si i s Karvinou (1:0) a znovu potvrdili výbornou jarní výkonnost a bilanci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Hora z Teplic na archivním snímku.

Článek

O výsledku rozhodl záložník Jakub Hora, pro něhož to byl pátý gól v sezóně, z toho třetí na jaře. Třebaže nepatří k vysoký hráčům, přesnou hlavičkou překonal brankáře Laštůvku po luxusním centru Šušnjara.

„To je jejich problém, že mě nepohlídali. Balón si mě našel a nikdo mě nepokryl," glosoval Hora vítěznou trefu z jedenácté minuty. „Byla to ale ubojovaná výhra, takže musíme být spokojeni s dalšími třemi body," oddechl si pracovitý středopolař. „Pamatuji, si, že v řadě dřívějších zápasů jsme taky vedli 1:0 a skončilo to remízou. I proti Karviné jsme kazili předfinální fázi, ale nemůžeme čekat, že se nám bude ideálně dařit sedm kol po sobě. Buďme vděční i za nejtěsnější vítězství," rozebíral Hora zápas, v němž odvedl znovu velké penzum práce.

„Od začátku jara nastupuji na stejném postu. Můj fotbal je založený na běhání, extra technik nejsem, ale dobře se cítím, když se často dostanu do kontaktu s míčem," kvitoval záložník souhru i s ostatními oporami. „Jsem rád, že Martin Fillo má skvělou formu. Vyhovíme si a z jeho kvality těžím i já. Jsme v laufu, byť jsme si vědomi i nedostatků," uvažoval Hora, jenž se nevzdává myšlenek ani na pohárové umístění. „Je to lákavá vidina. Poháry jsou něco jiného než česká liga. Už nejsme nejmladší, a proč to nezkusit," usmál se pětadvacetiletý fotbalista.

Hora si váží jarního teplického vzepětí i s ohledem na nevydařenou loňskou sezónu. „Hráli jsme o záchranu až do posledního kola, kdy jsme dostali výprask 0:6 na půdě sestupující Olomouce a k tomu ještě pokuty. Teď se nám daří a chceme vydržet až do konce sezóny. Koncentrujeme se na každý trénink, ne že bychom jej odchodili. Máme špičkového kondičního trenéra, který nedovolí, abychom po fyzické stránce v něčem polevili," tvrdil Hora.

Karvinský brankář Jan Laštůvka litoval inkasovaného gólu v Teplicích. „Není možné, aby nám nejmenší hráč Teplic dal branku hlavou. Horu jsme trestuhodně nechali volného. Je to skoro ostuda, ale spíš fatální chyba, která se nesmí stát. Tentokrát nás stála body," lomil rukama zkušený gólman.

Karviná prohrála popáté v řadě. „S Plzní a Slavií jsme bojovali, v Liberci jsme narazili na silného soupeře a v Příbrami to nevyšlo. A po Teplicích se musíme zaměřit na další kolo s Hradcem Králové," pohlédl Laštůvka už k příštímu zápasu.

Reklama

Související témata: