Hlavní obsah

Trapná Dostálova malá domů Klokany podrazila. Nevyčítám mu ji, bránil svého svěřence trenér Hašek

Trapná minela. Záložník Klokanů Dostál namísto toho, aby napálil balón do zámezí, posílal malou domů. Pomalou, doslova lajdáckou. „Špatně se rozhodl a stejně špatně to provedl,“ povzdechl si trenér Martin Hašek nad kiksem svého svěřence, který nakonec ligovou partii u Botiče rozhodl. Zlínský Kopečný totiž Dostálův úmysl vystihl, balónu se zmocnil a chytrým obloučkem ztrestal i domácího gólmana Berkovce. Ten proti němu sice vyběhl, ale pak si vše rozmyslel a mezi tyče už se nestačil vrátit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Zlína oslavují vítězství nad Bohemians 1905.

Článek

„Pod tíhou inkasovaného gólu zrozeného z individuální chyby se odvíjel zbytek celého zápasu," glosoval Hašek následné marné pachtění svého celku, protože Klokanům se nepovedlo zachránit ani remízu.

„Obdržená branka nás zaskočila, hráli jsme pomalu, měli zbytečně moc nepřesných přihrávek, zpomalovali jsme dobrovolně hru," vytýkal svým svěřencům, ale ani se nezříkal odpovědnosti. „Na trenérovi je, jak mužstvo připraví."

„Byl jsem dost blízko a mohl jsem gólu zabránit, kdybych po míči chmátnul rukou. Ale to by nebylo nejlepší řešení," přiznával kapitán Bohemians Michal Šmíd. „Ale to bych riskoval penaltu a navrch nejspíš i vyloučení. Takhle jsem si premiéru s kapitánskou páskou nepředstavoval."

Kopečného střelu proto nechal doplachtit do sítě a zlínský fotbalista jásal na druhou ligovou trefou v kariéře.

„A zase proti Bohemce. Už na podzim jsem jí dal doma gól, který byl tomu sobotnímu hodně podobný. Nejdřív jsem chtěl střílet levačkou, ale nevěřil jsem si. Pravačkou už jsem ale míč trefil dobře," mohl Miloš Kopečný oslavovat branku, která jeho týmu přinesla po martyriu trvajícím deset kol konečně zase vítězství.

„Dlouhá šňůra zápasů bez výhry nám už svazovala nohy. Proto jsme si při společné večeři sedli a všechno si vyříkali. V tabulce jsme se propadali, každý hrál sám na sebe, nebojovali jsme jako tým. Pomohlo to, na Bohemce jsme makali všichni, braly nás i křeče, ale tři body máme," oddechl si Kopečný, že mohl v kabině spustit zase vítězný pokřik.

„Nezapomněli jsme ho," smál se autor rozhodující trefy a připomínal, že Klokani jsou jeho oblíbeným soupeřem.

„Nejenže jsem jim dal své jediné dva góly, ale v lize jsem proti nim i debutoval."

Zato v šatně Klokanů bylo mrtvo, jak v hrobě. „Dostálovi chybu nevyčítám. Chtěl to vyřešit, jak nejlépe uměl. Chyby dělají rozhodčí, stejně jako hráči," narážel trenér Bohemians nejen na nepovedenou malou domů, ale i na neodpískanou penaltu v poslední minutě proti Zlínu, neboť faul na Bergra zůstal nepotrestán.

„Nemám pocit, že by v tom byl úmysl. To mě spíš mrzí, že ve druhém poločase nechali hráči na hřišti obrovské množství sil a aspoň jeden gól si zasloužili vstřelit. Ve druhé půli si přitom vytvořili velký tlak a řadu šancí, ale zpětné vazby se nedočkali," povzdechl si Hašek, že ve třetím zápase pod jeho vedením museli Klokani spolknout hořkou prohru.

Reklama

Související témata: