Hlavní obsah

Boleslavský Mebrahtu dostal šanci v základu a hned se blýskl hattrickem, Svědík z něj byl nadšený

Brno

Fotbalisté Mladé Boleslavi se v Brně rehabilitovali za předchozí nepovedený ligový duel s Bohemians. Výhru 3:2 nad Zbrojovkou jim zařídil hattrickem australský útočník Tedros Golgol Mebrahtu.

Foto: fkmb.cz

Australský útočník se súdánskými kořeny Golgol Tedrov Mebrahtu.

Článek

Fotbalisté Mladé Boleslavi se v Brně rehabilitovali za předchozí nepovedený ligový duel s Bohemians. Výhru 3:2 nad Zbrojovkou jim zařídil hattrickem australský útočník Tedros Golgol Mebrahtu.

„Jsem neskutečně šťastný. Tři branky jsem vstřelil mezi dospělými vůbec poprvé v kariéře. Bylo to pro nás hrozně důležité vítězství, pomohlo nám udržet se na čtvrté příčce před Teplicemi a Zlínem. A dotíráme na Spartu," radoval se šestadvacetiletý rodák ze Súdánu.

Mebrahtův skvělý výkon ocenil trenér Mladé Boleslavi Martin Svědík. „Postupně jsme si ho na jaře připravovali, dostával na hřišti stále více času. Teď si už vysloužil základní sestavu a šanci využil dokonale. Vyznačuje se odlišnou pohybovou kulturou než naši hráči, umí si v soupeřově šestnáctce najít balón. A bylo vidět, jak si na penaltu věří. Sebevědomí mu nechybí," pochválil ho.

Svědík si považoval, že jeho mužstvo dokázalo odpovědět na vedoucí brněnský gól a ve druhé půli i na vyrovnání domácích na 2:2. „To byl hlavní rozdíl oproti předchozím utkáním. Přestože naše hra nebyla bez chyb, prezentovali jsme se vysokým nasazením. Bylo to diametrálně odlišné střetnutí než s Bohemkou," těšilo kouče, jehož celek teď čeká pohárové semifinále s Opavou a poté důležitý ligový duel ve Zlíně. „Bojujeme o předkolo Evropské ligy na dvou frontách. Teď myslíme na středeční pohár, zápas s druholigovou Opavou nebude rozhodně snadný," varoval Svědík před podceněním.

Brňané propásli příležitost zajistit si výhrou už téměř záchranu v elitní soutěži. „Jsem zklamaný, měli jsme v utkání dost hluchých momentů. Škoda, že jsme po vyrovnání na 2:2 na chvíli polevili v koncentraci. I remíza by pro nás byla dobrá," mínil trenér Zbrojovky Svatopluk Habanec, podle něhož se na kvalitě hry jeho týmu projevily nucené absence. „Kromě vykartovaného Řezníčka jsme bohužel postrádali i záložníka Poláka, který má po šlapáku na tréninku oteklý palec na noze. Budeme rádi, pokud se dá do pořádku do příštího utkání v Jihlavě," mrzí Habance ztráty opor.

Kapitán Pavel Zavadil tvrdil, že Brňané odehráli nešťastný zápas. „Tři inkasované góly jsou doma strašně moc. Když jsme konečně začali branky střílet, tak je taky bohužel i dostáváme. Teď nesmíme prohrát v Jihlavě," měl jasno.

Reklama

Související témata: