Hlavní obsah

Jablonec obral Slavii, Klucký se přesto durdil. Sudí mu před vyrovnáním opakovaně nedovolil střídat

Praha

Nepopíral, že ho čtvrtý sudí vytočil. A pořádně. Severočeši ještě v poslední minutě nedělního ligového duelu v pražském Edenu vedli, jablonecký trenér Klucký se chystal potřetí střídat, aby střádal čas, a ještě víc tím nahlodal nalomeného soupeře, jenže sudí Příhoda byl proti. A opakovaně! „Že prý nemá střídání připravené,“ durdil se Zdeněk Klucký poté, co ze sebe odvalil bezmoc. Aby na něm neležela, když Slavia zásluhou střídajícího Mešanoviče vzápětí vyrovnala a Jablonec se musel spokojit jen s remízou. „Může se pak někdo divit, že jsme zklamaní?“ ptal se hostující kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Slavie Praha Michal Lüftner bezprostředně po vlastním gólu.

Článek
Fotogalerie

Balvan zklamání ale ze sebe po naplnění devadesáti minut odvalovali všichni aktéři duelu, který začínal odpolední slávou a končil hořkou pachutí pro Slavii i Jablonec.

„A to přesto, že máme bod, který jsme si nezasloužili. Jablonec měl hodně šancí a my si koledovali o to, abychom prohráli," přiznával ostatně i autor vyrovnávací trefy Muris Mešanovič, že remíza představuje pro sešívané ztrátu.

V tabulce sice zůstávají momentálně díky lepšímu skóre na první příčce, ale v konečném účtování by při rovnosti bodů s Plzní lepší skóre nic neřešilo.

Třeba ztratí i Plzeň...

„To víme, že rozhodující vzájemné zápasy a že už zase nemáme titul ve vlastních rukou. Nezbývá než vyhrát čtyři zbývající utkání a čekat. Třeba Plzeň ztratí, jako jsme ztratili my" spekulovat Mešanovič.

„Třeba už za týden v Jablonci. Proč ne, pokud zopakují Severočeši stejný výkon, jaký předvedli u nás?!" konejšil se slávistický kouč Jaroslav Šilhavý poté, co se završil trudný červenobílý týden. V úterý jeho tým vypadl v semifinále domácího poháru se Zlínem, v neděli v ligové konfrontaci remizoval s Jabloncem a tažení za vysněným primátem si notně zkomplikoval.

„To proto, že jsme se byli na semifinále Slavie se Zlínem podívat a zvolili jsme stejnou taktiku. Napadání, které se nám dařilo a domácím dělalo problémy. Měli jsme minimálně pět velkých šancí a mrzí, že jsme je neproměnili. Závěr také," připomínal Klucký zlověstnou poslední minutu, kdy se Příhoda postavil proti, aby střídal.

Na rozhodčího se kouč zlobil

Nachystaný Breda tak u postranní čáry jen bezmocně stepoval, zatímco vyčerpaný Pospíšil na trávníku strádal.

„Proto jsem se na čtvrtého sudího zlobil. Chtěl jsem změnit rozestavení, protože Pospíšil už nemohl a o střídání si říkal, jenže rozhodčí mi to neumožnil," vysvětloval Klucký důvod kontroverze, k níž u lavičky došlo.

Slavia z ní profitovala a alespoň bod zachránila. „Ale zklamaný jsem také. Výsledek je jednou věcí, špatná hra druhou. Náš výkon se podobal tomu úternímu se Zlínem," přiznával rozčarování i Šilhavý. „Měli jsme dlouhou, úspěšnou šňůru a teď si vybíráme slabé chvíle. Bohužel, v nejnevhodnější čas."

Reklama