Hlavní obsah

Doufám, že nás Brno na Slavii nezklame, říká plzeňský Krmenčík

Brno

V první minutě nastavení se obtočil kolem brněnského Kijanskase, penalty se však dožadoval marně. Plzeňský útočník Michael Krmenčík vztekle rukou praštil do trávníku. Ani ne za 60 vteřin zažíval euforii, když vítězným gólem udržel pro Viktorii naději na obhajobu titulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Plzně Michael Krmenčík.

Článek

„Jsme Plzeň, nikdy se nevzdáváme. Bojujeme do posledního dechu. Znovu se nám to vyplatilo," pochvaloval si Krmenčík. Nebýt jeho branky, na ligovém trůnu by už seděli fotbalisté Slavie.

„Šance na titul pořád existuje, musíme ji využít. Snad doma porazíme Jihlavu a pak budeme spoléhat na Brno, že uhraje aspoň bod na Slavii. Určitě na to má. Viděli jste, jak potrápilo nás," pověděl 24letý reprezentant.

Když si po utkání s hráči Zbrojovky potřásal rukama, nabádal je, aby Viktorii za týden na Strahově pomohli? „Jen kapitánovi Pavlu Zavadilovi jsem řekl, že odehrál dobré utkání a ať se mu daří. Samozřejmě ale doufám, že nás Brno v Praze nezklame," uvedl Krmenčík.

Západočeši sice měli v sobotním duelu převahu, stoprocentní šanci si však až do rozhodujícího úderu vypracovat nedokázali. „Držení míče bylo na naší straně. Ale ta předfinální fáze...Máme na čem pracovat. Bylo to ale těžké, Zbrojovka dobře bránila, vyrážela do brejků," podotkl Krmenčík, podle něhož byla jeho zloba po souboji s Litevcem Kijanskasem oprávěná.„Jsem přesvědčený, že to byl zákrok na penaltu. Nejsem ale rozhodčí. Od toho je tam on, aby to posoudil," prohodil Krmenčík, pro kterého byla sobotní branka desátou v tomto ročníku.

Reklama

Související témata: