Hlavní obsah

V Ďolíčku jsem už trefil obě brány, snad dám gól i někde jinde, usmíval se hrdina Klokanů

Praha

Svoji premiérovou trefu v sezóně načasoval ideálně. Obránce Bohemians 1905 Martin Dostál v závěru první půle nádherně zakroutil přímý volný kop a dodal svému mužstvu v důležitém ligovém souboji s Karvinou klid. Klokani jeho zásluhou vedli 2:0 a tříbodový zisk si pohlídali až do konce zápasu, po němž s nadšenými fanoušky slavili udržení mezi elitou.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Bohemians se radují z druhého gólu proti Karviné, který vstřelil Martin Dostál (druhý zleva).

Článek

Jak byste okomentoval svůj parádní gól z přímého volného kopu?

Byl to ode mě spíš centr. Snažil jsem se balón poslat klukům, aby ho někdo z nich protečoval. A že to takhle skončilo, je hezký bonus.

Byl to váš druhý ligový gól. Ten první jste vstřelil v dresu Ostravy právě v Ďolíčku. Pamatujete si na něj?

Samozřejmě ano, už jsem tady trefil obě brány a mohl bych dát gól taky někde jinde. (úsměv)

Váš gól do šatny zajistil Bohemians důležité dvoubrankové vedení. Byl to klíčový moment utkání?

Ten gól byl samozřejmě důležitý. V té době jsme vedli jen 1:0, a pokud by Karviná vyrovnala, bylo by to nepříjemné. Takhle jsme měli polštář. Škoda, že jsme nepřidali ještě třetí, protože jsme na to šance měli. Ale podali jsme opravdu výborný výkon.

Zatrnulo vám v úvodu při tutovce Wágnera? Zápas se mohl vyvíjet úplně jinak.

Nepřipouštěl jsem si na hřišti, že to byla tak velká šance. Propadl k němu míč po rohu a Fryšty to dobře chytil. Samozřejmě nám to pomohlo. Kdybychom v páté minutě prohrávali, bylo by to nepříjemné. Ale šanci jsme přečkali a pak se zvedli. V první půli jsme hráli výborně a ve druhé se už nemuseli nikam hnát. Utkání jsme zvládli i s přispěním Fryštáka, který konečně má nulu a i my jsme mu k ní pomohli.

Byl to nejlepší výkon Bohemians na jaře?

Může se to tak zdát. Bylo to umocněné i důležitostí samotného utkání. Ale dobře jsme hráli také s Jihlavou i dalších zápasech, akorát jsme v nich nebyli odměněni body. Namátkou třeba na Spartě nebo doma s Plzní.

Dokázal byste popsat rozdíl mezi Bohemians na podzim a na jaře?

Hráli jsme trochu jiným stylem a měli jiného útočníka. Honza Holenda odvedl spoustu práci, i když dal jen jeden gól, další dobrou prací připravil. Vstřelili jsme na podzim 15 gólů a na jaře do zápasu s Karvinou pouze pět. To nám chybělo a sráželo.

Hodně se vám ulevilo, že nemusíte o záchranu bojovat ještě v posledním kole na hřišti Hradce?

Určitě. Zažil jsem tohle, když jsem byl ve Slavii. Poslední zápas jsme hráli v Ostravě a za určitých okolností, kdybychom prohráli a ostatní vyhráli, tak jsme spadli. Ten týden před zápasem bych nikomu nepřál. Je to opravdu hodně nepříjemné a moc se člověk nevyspí. Takhle to z nás všechno spadlo. Teď můžeme jet do Hradce v klidu.

Sledoval jste o poločase, jak si v souběžně hraných duelech vedou vaši konkurenti?

Nesledoval a výsledky ostatních nevnímal. Až po zápase to šli kluci zjistit na lavičku a radost pak propukla naplno.

Bohemians zůstávají pro příští sezónu mezi elitou. Spadl vám velký balvan ze srdce?

Rozhodně. Byla by to hrozná škoda, kdyby se to nepovedlo a Bohemka spadla do druhé ligy. Kvůli lidem a tomu, jaký je tady dobrý mančaft. Partu máme super, sedli jsme si.

Vnímali jste to před zápasem i tak, že hrajete o smlouvy na příští sezónu?

Takhle výjimečně bych ten zápas nevypichoval. Člověk hraje o svoji budoucnost každý týden. Za sebe třeba můžu říct, že hraju o triko každý týden.

S předstihem jste si zajistili záchranu. Bude těžké najít motivaci pro poslední duel sezóny v Hradci?

O tom se nemá cenu bavit, protože s tímhle nebudeme mít vůbec žádný problém. Každý ligový zápas je velká motivace. Pojedou nám tam fandit lidi a jedeme tam vyhrát.

Reklama