Hlavní obsah

Koridor Letná - Plzeň znovu ožívá! Viktoria získala sparťana Čermáka

Fotbalová Plzeň hlásí čtvrtou letní posilu, z konkurenční Sparty přichází Aleš Čermák. Ve Štruncových sadech podepsal smlouvu na čtyři roky. Trenér Pavel Vrba o 22letého záložníka hodně stál, několikatýdenní jednání se Spartou nakonec dospěla k dohodě. Spekuluje se o odstupném 25 miliónů korun. Viktorie už dříve angažovala Jakuba Řezníčka, Diega Živuliče a Daniela Koláře.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Posila Viktorie Plzeň - Aleš Čermák - pózuje s generálním ředitelem západočeského klubu Adolfem Šádkem.

Článek

„O Aleše jsme hodně stáli, čímž jsme se nijak netajili. Proto jsme nyní rádi, že může obléknout náš dres a přejeme mu u nás hodně štěstí a úspěchů," citoval klubový web generálního manažera Adolfa Šádka.

„Plzeň o Aleše stála velmi intenzivně, několikrát se osobně potkal s trenérem Vrbou. Právě velký zájem trenéra v součtu s ambicemi Viktorie na domácí i evropské scéně hrály v hráčově rozhodování velkou roli. Pevně věřím, že se jedná pro správné rozhodnutí pro obě strany," uvedl Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Přestup ze Sparty do Plzně je pikantní záležitostí, v posledních letech právě tyto dva kluby soupeřily o ligové tituly. Více úspěšná byla Viktoria, na čemž se významně podíleli hráči, kteří v roce 2008 přišli právě z Letné. V čele s Pavlem Horváthem.

Chci být jako Horváth

„Věřím, že si fanoušky získám na svou stranu mými výkony. Rád bych se zde prosadil stejně jako Pavel Horváth, David Limberský, Milan Petržela nebo třeba Dan Kolář, kteří šli stejnou cestou a dokázali s Viktorkou sbírat velké úspěchy," uvedl Čermák, který ve Spartě nebyl v komfortní situaci. Během jara se potýkal se s nízkou herní vytížeností.

K postavení na Letné mu nepřidala havárie z konce května, kterou způsobil v opilosti. Kapitán jednadvacítky skončil v nemocnici s třemi zlomenými žebry, kvůli tomu přišel o ME. Po měsíční rekonvalescenci se ve čtvrtek v Plzni zapojil do přípravy.

Reklama

Související témata: