Hlavní obsah

Sivok se znovu zranil, má nalomenou lýtkovou kost

Kapitán fotbalistů Sparty Praha Tomáš Sivok se znovu zranil. V přípravném duelu svého klubu proti Ústí nad Labem si reprezentační záložník nalomil lýtkovou kost a po odpolední prohlídce v nemocnici dostal na postižené místo sádrový krunýř, v němž stráví nejméně tři týdny.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Sparťan Tomáš Sivok a kapitán Mostu Tomáš Pilař

Článek

Už při Sivokově odjezdu do nemocnice lékaři naznačovali vážnější zranění a zpráva po magnetické rezonanci nebyla příznivá. "Lékaři objevili nalomenou lýtkovou kost. Dostal jsem sádru kvůli fixaci," prohlásil po návratu na stadion zklamaný Sivok pro klubový web a v ruce už znovu svíral francouzské hole.

Nešťastný okamžik nikomu nepřipisuje na vrub, byť k němu došlo v souboji. "Dobíhal jsem dlouhý balon podél lajny, běžel jsem za ním spolu s protihráčem. Pak přišel souboj a já nohu strčil před hráče. Najednou jsem ale ztratil rovnováhu a upadl na pravou nohu, prostě jsem špatně došlápl," vrátil se k chvíli, která ho znovu vyřadila ze sparťanské sestavy. Sádru prý bude mít nejméně tři týdny, pak začne s rekonvalescencí.

Sivok zažívá smolné období. V říjnu loňského roku si v duelu s Thunem v Lize mistrů přetrhl rovněž v pravé noze kolenní vazy, přesto už v druhé polovině jara znovu oblékal rudý dres v ligových zápasech a dokonce se dostal v roli nehrajícího náhradníka na světový šampionát, kde s týmem pobýval až do druhého duelu proti Ghaně.

Poté se vrátil do Prahy, aby se zapojil do klubové přípravy na novou sezónu, v níž měl mít otevřené dveře do národního týmu. Nyní však bude dvaadvacetiletý fotbalista muset znovu čekat na návrat.

Reklama

Související témata: